UFC

Charles Oliveira prokomentirao poraz od Makhacheva: ‘Jednostavno sam imao loših 10 minuta‘

Charles Oliveira

 Screenshot (youtube, Ufc)
Bivši prvak UFC-ove lake kategorije tvrdi da ništa ne bi promijenio

Vrlo razočaravajuć nastup odradio je Charles Oliveira u desetom mjesecu 2022. godine. Islam Makhachev doslovno je prošao kroz Brazilca koji je tada bio na glasu kao najbolji borac lake kategorije na svijetu.

Već u drugoj rundi Makhachev je prisilio Oliveiru na tapkanje, a poraz je još teži zbog činjenice da je Oliveirino najjače oružje upravo parter i ‘‘submissioni‘‘. Makhacheva ga je porazio njegovim najjačim oružjem i preuzeo je tron UFC-ove lake kategorije.

Neki će reći da je Oliveira neprepoznatljivo izgledao u toj borbi. Je li u pitanju bila iscrpljenost zbog učestalih nastupa u velikim borbama za titulu, je li danak uzela povećana popularnost zbog koje je Oliveira možda izgubio ‘‘glad‘‘ ili je Islam Makhachev jednostavno osjetno bolji borac od Oliveire. Možemo samo nagađati, ali Oliveira ima svoje razloge za poraz.

‘‘Uz svo dužno poštovanje, jednostavno sam odradio užasnih 10 minuta. Unatoč tome, ništa ne bih promijenio. Ta borba ponovno će se održati. Budite sigurni, ponovno ćemo se boriti. Prvo ću se boriti u travnju (4. mjesec) ili svibnju (5. mjesec), nebitno protiv koga. Bog će me blagosloviti pobjedom, a onda ću odraditi revanš s Islamom Makhachevim prije kraja godine.‘‘, rekao je ‘‘Do Bronx‘‘ u sklopu Q&A-ja održanog u sklopu UFC 283 eventa.

Taj event održan je u Brazilu, a UFC se u Brazil vratio prvi put nakon trećeg mjeseca 2020. godine. ‘‘Do Bronx‘‘ nije nastupio, ali otkrio je da su mu ponudili borbu koju je ipak morao odbiti.

‘‘Da sam razmišljao samo srcem, definitivno bih bio dio tog eventa. Ponudili su mi borbu, razmišljao sam o nastupu, ali tajming je takav da ću se boriti vjerojatno u petom mjesecu, a zatim ću se boriti za titulu u Sao Paulu krajem godine. Idemo to odraditi.‘‘, dodao je Oliveira.

Linker
24. travanj 2024 08:08