UFC

Chiesa po drugi put prozvao Covingtona: ‘Stilski gledano, on bi me trebao lako pobijediti‘

Michael Chiesa
 screenshot
Razloge efektne prozivke Colbyja Covingtona objasnio je Michael Chiesa na konferenciji za medije

"Izbori su gotovi, tvoj tip je otišao. Želim te idućeg momče", poruka je koju je Michael Chiesa odmah nakon svoje najveće dosadašnje pobjede uputio Colbyju Covingtonu. Odmah po završetku borbu protekle uz njegovu dominantnu predstavu protiv Neila Magnyja, Chiesa je po drugi put prozvao bivšeg privremenog prvaka. To je zapravo bio cijeli njegov intervju u Octagonu, budući da se nadao takvim nastupom ostaviti jači dojam.

O svojoj želji okušati se protiv jednog od najboljih velteraša svijeta, Chiesa je nešto više rekao na konferenciji za medije. Iako je prozivka u Octagonu imala političke konotacije, otkrio je kako je zapravo želja za borbom protiv Covingtona čisto sportske prirode.

"Želim se boriti protiv njega jer je najteža borba za mene. Stilski, taj bi me tip trebao vrlo lako pobijediti bilo kojeg dana. S fizičke strane, s mentalne strane, nema puno kvadratića gdje biste mene označili kao favorita u toj borbi. No, kako mogu govoriti da želim biti prvak ako se ne želim boriti protiv takvih boraca? Ponekad su najbolji oni koji su ti stilski najteži protivnici. Dakle, kad pogledam u Top 5, koja mislim da je najteža borba za mene? Vidjet ćemo što će se dogoditi. Možda izvisim, no i dalje želim biti najbolji, dakle želim se i boriti protiv najboljih, a to je taj tip", objasnio je Chiesa.

Njemu je borba protiv Magnyja bila četvrta otkako se podigao u velter kategoriju te isto tako i četvrta pobjeda. Očito je kako je time napravio jako dobru odluku. Prije ove borbe nalazio se na osmom mjestu ljestvici izazivača, dok je Magny bio deveti pa ne možemo biti sigurni hoće li doživjeti uspon na istoj, no sigurno je kako će već u idućoj borbi preko puta sebe imati nekoga bolje rangiranog. Možda to neće biti Covington nego netko od trojca ispred njega. To su Demian Maia, Tyron Woodley i Stephen Thompson. Niti jedan trenutno nema ugovorenu borbu.

"Nema puno boraca koji traže Colbyja Covingtona. Osim mene, mogu se sjetiti tek Belala Muhammeda i Gilberta Burnsa. Sad ćemo vidjeti kakvi su planovi. Ako ga ugovore protiv Jorgea Masvidala, super za njega. To je velika borba. Njih dvojica bi mogli odraditi i Ultimate Fighter. Ja samo smatram da u ovom sportu trebaš otvoreno tražiti svoju priliku", skromno je objasnio pobjednik 15. sezone Ultimate Fightera.

Linker
19. travanj 2024 16:07