UFC

Chimaev se pribojava da neće imati priliku boriti se protiv Usmana: ‘Uzet će dugu pauzu jer me se boji‘

Khamzat Chimaev

 James Gilbert/Getty images/Profimedia
Neporaženi čečensko-švedski velteraš smatra da ga prvak velter kategorije pokušava izbjeći

S velikim zanimanjem će Khamzat Chimaev popratiti ovotjednu UFC 278 priredbu. U glavnoj borbi večeri nastupit će Kamaru Usman koji će titulu prvaka UFC-ove velter kategorije braniti protiv Leona Edwardsa.

Chimaeva 10. rujna (deveti mjesec) čeka borba s Nateom Diazom, a u slučaju pobjede, neporaženi Čečen postat će sljedećim izazivačem za pojas. To je potvrdio i Dana White na konferenciji za medije nakon ovotjednog eventa u sklopu Contender Seriesa.

Chimaev smatra da će se načekati na ‘‘title shot‘‘ u slučaju da Usman pobijedi Edwardsa. Naime, Khamzat vjeruje kako će ga Usman pokušati izbjeći pod svaku cijenu.

‘‘Ako Kamaru pobijedi, mislim da će uzeti dugu pauzu prije nego se vrati, a možda se i umirovi. Mislim da me se taj tip boji. Konstantno priča da će se možda umiroviti. Nadam se da će pobijediti i da ću se ja nakon toga boriti s njim. Ali ako bude predugo izbivao, a Jorge Masvidal počne previše pričati, možda ću morati razbiti i njegovu facu.‘‘, rekao je Chimaev za TheMacLife, a zatim je dao svoje viđenje meča između Edwardsa i Usmana.

‘‘Oni su posve drukčiji borci od prvog meča (iz 2015. godine). Kamaru se jako poboljšao u boksačkom segmentu, a Leon je počeo bolje hrvati. Interesantan je to meč za pogledati.‘‘, dodao je ‘‘Borz‘‘.

Usman sve češće priča o mogućem prelasku u polutešku kategoriju, a srednju kategoriju bi preskočio jer je tamo prvak njegov prijatelj Israel Adesanya. Khamzat Chimaev također ima ambicije napasti pojaseve viših kategorija.

‘‘Pitao sam menadžera da se borim u srednjoj kategoriji, ali on mi je rekao da pričekam i fokusiram se na velter, osvojim pojas, a onda pređem u višu kategoriju. Vidjet ćemo. Spreman sa za sve. Kad sam rekao da sam spreman boriti se protiv Brocka Lesnara, bio sam ozbiljan. Ja se mogu boriti protiv njega. Ako mi daju jedan milijun dolara, nema problema. Borit ću se protiv koga god žele da se borim, nema problema.‘‘, rekao je Khamzat koji živi moto ‘‘Bilo kad, bilo gdje, bilo s kim‘‘.

Što se Usmana i njegovog potencijalnog izbjegavanja borbe s Chimaevom tiče, to se ne bi trebalo dogoditi ako je vjerovati prvaku. Usman se ranije ovog tjedna dotaknuo baš Chimaeva.

‘‘Možda nema toliko buke oko ove borbe, ali Khamzat… Lagao bih kad bih rekao da me ta borba ne uzbuđuje više od ove. Gdje god idem, što god gledam, ljudi govore o tome. Teško je ne biti uzbuđen zbog toga‘‘, izjavio je Kamaru.

Sve će biti jasnije nakon što Usman i Chimaev odrade svoje sljedeće nastupe. Usman je prvi na redu.

Linker
25. svibanj 2024 00:56