UFC

Chimaev: ‘Želim meč u Saudijskoj Arabiji, ali nitko neće u kavez sa mnom. Morao sam odbiti borbu na UFC-u 300‘

Khamzat Chimaev

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
‘Brat mi je rekao da se ne borim tijekom ramazanskog posta‘, kazao je

Khamzat Chimaev potvrđuje da su ga kontaktirali za meč na UFC-u 300. Chimaev se posljednji put pojavio u oktogonu prošlog listopada na UFC-u 294 gdje je pobijedio bivšeg prvaka velter kategorije Kamarua Usmana. Borba se održala u srednjoj kategoriji.

Chimaev (13-0, 7-0 UFC), koji je odskakao i u velter i u srednjoj kategoriji, trenutno gleda prema idućoj borbi, a otkrio je da želi nastupiti u Saudijskoj Arabiji 22. lipnja u Rijadu.

"Vratit ću se na ljeto. Želim meč u Saudijskoj Arabiji, ali nitko neće u kavez sa mnom. Ja samo sjedim i čekam, ali vidjet ćemo što će se dogoditi", kazao je u intervjuu za FCR MMA.

Prije najave borbe za naslov prvaka u velter kategoriji između prvaka Alexa Pereire i Jamahala Hilla za glavni meč večeri UFC-a 300, promocija se borila naći odgovarajuću borbu. Izvršni direktor UFC-a Dana White kaže da je prvak velter kategorije Edwards pristao na svaku ponudu, što je naizgled uključivalo i Chimaeva. Dok Chimaev kaže da ponuda za borbu protiv Edwardsa 13. travnja nije finalizirana, nekoliko je faktora utjecalo na to zašto je odbio ponudu.

"Htjeli su da se borim na toj priredbi, ali rekao sam da je to prekratko vrijeme da skinem kile za velter. Također, moj brat mi je rekao: ‘Nemoj se boriti tijekom ramazanskog posta‘. Nakon toga ću se boriti protiv bilo koga", kazao je.

Ove godine ramazanski post počinje 10. ožujka i završava 9. travnja, samo nekoliko dana prije UFC-a 300.

Linker
20. travanj 2024 23:13