UFC

Chris Daukaus impresioniran je Derrickom Lewisom: ‘On je udarački moćniji od Francisa Ngannoua‘

Chris Daukaus
 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Zanimljiv obračun teškaša predvodit će posljednju UFC-ovu priredbu u 2021. godini

Perspektivni UFC-ov teškaš Chris Daukaus vrlo brzo je ugovorio svoj idući nastup. 32-godišnji policajac iz Philadelphije silno je htio meč protiv Stipe Miočića kako bi napravili svojevrsni okršaj policajca i vatrogasca, no Chrisu će trebati barem još jedna pobjeda prije nego dobije priliku protiv borca poput Miočića. Inače, Daukaus je trenutno posljednji meč odradio 25. rujna kada je tehničkim nokautom u drugoj rundi završio Shamila Abdulrakhimova.

Priliku za dodatno približavanje vrhu, Daukaus će imati 18. prosinca protiv Derricka Lewisa. ''Black Beast'' kao trećerangirani borac ljestvice izazivača u teškoj kategoriji svakako će predstavljati najteži ispit u dosadašnjoj Chrisovoj karijeri. Daukaus je trenutno na sedmom mjestu poretka izazivača. Derrick Lewis borac je koji je već nekoliko godina pri vrhu teške kategorije, no konstantno je osporavan zbog svoje upitne motivacije, kao i vještina koje su često neopravdano pod povećalom. Brojni su oni koji misle kako Lewis pobjeđuje isključivo zbog svoje udaračke moći, no Daukaus smatra kako se radi o svestranom borcu.

''On je definitvno zanimljivog karaktera. Gledajući ga kao protivnika i borca, mislim da je svestran tip. Svi rade 'memeove' kako BJJ ne radi na Derricku Lewisu. On se jednostavno ustane i nastavi udarati. Međutim, on zna što radi u kavezu, dobro se bori i zna kako završiti protivnika. Izuzetno je opasan borac.'', objasnio je Daukaus u sklopu emisije Unlocking the Cage koju vodi Jimmy Smith.

Udaračka moć Derricka Lewisa uistinu jeste njegovo najjače oružje. Čak 20 od svojih ukupno 25 pobjeda, Lewis je ostvario nokautom, a posebno upečatljiva jeste pobjeda protiv Alexandera Volkova iz 2018. godine. Lewis je uvjerljivo gubio tokom cijele borbe, no 11 sekundi prije kraja meča nokautirao je ruskog borca i napravio ogroman preokret. Chris Daukaus poprilično je impresioniran snagom Derricka Lewisa.

''Nebitno je li prošlo pet sekundi od početka borbe ili je ostalo pet sekundi do kraja, on je u svakom u trenutku opasan. Mislim da je udarački moćniji od Francisa Ngannoua, no to je moje osobno mišljenje temeljeno na njihovom načinu borbe i Derrickovom uspavljivanju drugih ljudi neovisno o fazi borbe. Vidjeli ste u borbi između Francisa i Miočića, Ngannou je u kasnijim fazama pogađao Stipu, no nije imao tu moć kao na početku borbe. Derrick s druge strane ima upravo to. Koja god minuta borbe bila, on vas može uspavati jednim udarcem. Dakle, on je jako opasan protivnik.'', dodao je Daukaus.

Linker
23. travanj 2024 15:45