UFC

Chris Weidman nakon oporavka od COVID-a: ‘Ova zvijer umirovit će se kao UFC prvak‘

Chris Weidman
 screenshot/YouTube
Bivši UFC prvak vratio se treningu nakon što je uspješno prebolio COVID-19

U trenucima dok je bio u završnom dijelu priprema za borbu koju je protiv Uriaha Halla trebao odraditi 13. veljače na UFC 259 priredbi, Chris Weidman obolio je od COVID-a 19. Nažalost, virus ga je doveo u stanje zbog kojeg nije mogao trenirati te je borbu bio prisiljen otkazati. UFC je reagirao tako da je istu odgodio, no za čak dva i pol mjeseca kasnije. Tako će se Weidman i Hall boriti 24. travnja na UFC 261 priredbi.

Otkrio je bivši prvak kako ga je bolest dovela u stanje zbog kojeg je unatoč najboljoj volji morao otkazati borbu, no pokušat će iskoristiti na najbolji način dodatno vrijeme koje je dobio.

"Prvih par dana svakako je bilo gadno. Oko tri dana imao sam temperaturu, bolove i opake glavobolje. Nakon što je to prošlo, osjećao sam se nevjerojatno umoran i glavobolje bi mi se u intervalima vraćale. Izgubio sam pet kilograma jer sam jeo samo juhe, nedostajalo mi je apetita. Trebalo mi je dva tjedna treninga da se vratim i sad se napokon osjećam ponovno u formi. No, ovo sve me itekako pogodilo i nikako se ne bih mogao dobro pripremiti za borbu. Iako, nisam očekivao da će biti odgođena skroz do travnja, mislio sam da će ju pomaknuti za par tjedana. Sad smo na velikom pay-per-viewu i to treba iskoristiti, velika je to platforma za pokazati što mogu", rekao je bivši prvak u razgovoru za Submission Radio, najavivši velike stvari već u spomenutoj borbi:

"Mislim da sam trenutno prava zvijer. Danas sam jedna drugačija životinja od onog što sam bio. Osjećam se dobro i bez koronavirusa sam. Potpuno sam posvećen onome što radim i maksimalno motiviran da u idućoj borbi pošaljem poruku. Bit će me jako teško pobijediti. Idem direktno na njega i vidim borbu u kojoj ću ga završiti u prvoj rundi. Moguća je i opcija u kojoj će borba otići u drugu ili treću rundu, ali uništit ću mu volju i završiti ga."

Šampionske ambicije ono su što ga i dalje drži, ta situacija nije se promijenila niti dok je bio u negativnom nizu. Zna da više nije mlad, ali vjeruje da je dovoljno kvalitetan za vratiti se tron, a tada bi mogao i završiti svoju borilačku priču.

"Dominantna pobjeda će me svakako vratiti među kandidate. Nebitno hoću li trebati jednu, dvije ili tri borbe do napada na titulu, svakako će me vratiti tamo gdje želim biti. Dominantna pobjeda uz pozadinu kakvu već posjedujem. Uzbuđen sam. Želim završiti karijeru na impresivan način. S pojasom u rukama, želim dobiti priliku tako napustiti ovaj sport. I znam da imam potencijal to napraviti, samo trebam ostati aktivan, naporno raditi i nebo je moja granica", najavio je.

Nažalost po njega, rijetko tko mu vjeruje, no možda mu baš to bude dodatna motivacija, ono što bi mu u teškim trenucima moglo biti onaj ključni poticaj. Jer, uspjehu se najviše raduješ onda kad te svi unaprijed otpišu. A Chrisa nisu samo otpisali, on se zapravo nakon ovakvih izjava susreće s podsmijesima. Imat će priliku njima svima odgovoriti.

Linker
11. travanj 2024 23:34