UFC

Chris Weidman želi revanš protiv Rockholda, Anderson Silva ga ne zanima

Weidman vs. Rockhold
 screenshot
Neke od opcija Chrisa Weidmana za nastavak karijere svakako su neki eventualni revanši. Onaj koji ga najviše zanima svakako bi bio protiv još jednog posrnulog bivšeg prvaka i to onog koji je s trona skinuo upravo njega, Lukea Rockholda.

Nakon ekspresnog poraza od Dominicka Reyesa, Chris Weidman (14-5, 10-5 UFC) nalazi se u nezavidnoj situaciji. 35-godišnji bivši prvak srednje kategorije upisao je samo jednu pobjedu u posljednjih šest nastupa, ali o mirovini ne razmišlja. Smatra kako mora samo bolje posložiti neke stvari prije novog uzleta prema vrhu.

Ipak, za sada nije poznato u kojoj će se kategoriji dalje boriti, kao niti to tko bi mogao biti najbolji protivnik za njega u situaciji gdje poraz više nikako nije opcija. On ne bježi od pravih izazova, a posebno mu zanimljivo zvuči jedan revanš. Ipak, ne odmah.

"Volio bih se boriti protiv Rockholda, no ne odmah u idućoj borbi. Treba mi borba preko koje bih se pripremio za tako nešto. Mislim kako je on i dalje sjajan borac. Ljudi govore kako mu je brada otkazala poslušnost, no to govore i za mene. Težak je to protivnik", rekao je Weidman na MMA & Beyond podcastu, da bi onda prokomentirao još jedan eventualni revanš:

"Anderson Silva me ne zanima, osim ako mi plate neku suludu cifru da se borim protiv njega. Pobijedio sam ga dva puta i tom borbom ne mogu dobiti ništa osim novca."

Weidman je sredinom 2013. godine došao do titule prvaka savladavši upravo Silvu, time kreiravši jedno od većih iznenađenja u UFC povijesti. Protiv Silve je slavio i pola godine kasnije u revanšu, no tada je borbu presudio Silvin lom noge, nakon čega se legendarni Brazilac više nikad nije uspio vratiti na pravi način.

Titulu je Weidman obranio još dva puta, nakon čega mu je istu oduzeo Rockhold, u prosincu 2015. godine. Nije ju dugo niti on zadržao u svom vlasništvu, budući da mu je istu oduzeo Michael Bisping. Rockhold je trenutno u situaciji gdje je slavio u samo jednoj od posljednje četiri borbe, a u posljednja dva nastupa je nokautiran.

Linker
27. travanj 2024 00:08