UFC

Ciryl Gane priznao da je ovaj put ipak osjećao pritisak: ‘Ovo nije nogomet ili košarka, drukčije je‘

Ciryl Gane

 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Drugorangirani izazivač unutar UFC-ove teške kategorije poznat je kao vrlo opušten tip, ali pritisak je ipak bio prisutan

Nije bilo lako Cirylu Ganeu uoči jučerašnjeg nastupa na UFC Fight Night 226 eventu. Francuski teškaš ranije ove godine uvjerljivo je poražen u meču za titulu prvaka, a bolji je bio Jon Jones. Ganeu je to bio drugi poraz u mečevima za titulu, a oba meča odradio je u razmaku nešto većem od godinu dana.

Unatoč porazu od Jonesa, UFC je odabrao Ganea kao predvodnika eventa u Parizu, a sjajni teškaš u potpunosti je opravdao povjerenje. Odličnim nastupom Gane je porazio Sergeyja Spivaka pred domaćom publikom i vratio je osmijeh na svoje lice, ali i na lica svojih navijača. Iako Gane gotovo uvijek odiše mirnoćom i opuštenošću, ovaj put nije bilo tako.

‘‘Neću vas lagati; osjećao sam pritisak i htio sam odraditi dobar nastup. Ovo nije nogometna ili košarkaška utakmica, drukčije je. Postoji jednostavno neka drukčija emocija. Bio sam pomalo uplašen i pod pritiskom, a samo sam htio odraditi dobar nastup.‘‘, rekao je Gane na konferenciji za medije nakon meča, a želja mu se očito ispunila.

Moldavac Spivak pokazao se nedoraslim protivnikom, iako je uoči meča zauzimao sedmo mjesto u poretku izazivača. Gane je u poretku pet mjesta iznad Spivaka, razlika nije tako velika, ali unutar kaveza razlika je bila ogromna. Gane je jednostavno razina iznad i s pravom se može nadati novom napadu na titulu. Naravno, vjerojatno će trebati barem još jednu pobjedu, ali prije svega mu preostaje saznati tko će pobijediti u sljedećem obračunu za titulu.

Stipe Miočić i Jon Jones obračunati će se 12. studenog (11. mjesec) u New Yorku, a krajnje je upitno što će se dogoditi nakon tog meča. Lako je moguće da se obojica povuku iz sporta nakon te borbe, a time bi se Ganeu otvorila prilika za novi napad na pojas. Na nešto takvo računa i Gane.

‘‘Ovo je nova era teške kategorije, ali trenutno čekamo meč između dva ‘GOAT-a‘ (‘Najveći ikad‘). Oni (Mioćić i Jones) će se možda umiroviti nakon toga, a moj zadatak bio je zasjati večeras (sinoć) i dokazati da sam još uvijek tu. Želim doći do pojasa, ali vidjet ćemo što slijedi.‘‘, poručio je Gane.

Osim Ganea, legitimni kandidati za napad na titulu svakako su Sergei Pavlovich i Tom Aspinall. Sve bliže vrhu je i Jailton Almeida, a Curtis Blaydes također ne odustaje od šampionskih ambicija, jer tek su mu 32 godine. Jako zanimljiv period čeka nas u teškoj kategorij, a Ciryl Gane dokazao je da će i dalje biti jedan od glavnih aktera pri vrhu kategorije.

Linker
30. travanj 2024 09:34