UFC

CM Punk više nema dva MMA poraza, Mike Jackson ostao bez pobjede

CM Punk
 Rey Del Rio/Getty images/Profimedia
Phil Brooks poznatiji kao CM Punk više nije borac s omjerom 0-2 unutar MMA-ja

Nešto više od tri godine prošle su od UFC 225 priredbe na kojoj je CM Punk doživio drugi poraz u svom drugom MMA nastupu. Nekadašnji WWE prvak oba profesionalna MMA nastupa odradio je pod okriljem UFC-a, no nije uspio ponoviti uspjehe Brocka Lesnara koji je također došao iz WWE-ja. Međutim, CM Punk više nema dva MMA poraza. Pobjeda Mikea Jacksona (jednoglasna odluka) u Punkovom zadnjem nastupu preinačena je u ''no contest''.

Kako MMA Junkie saznaje, Odjel za financijske i profesionalne propise u Illinoisu obznanio im je da Mike Jackson više nije službeni pobjednik te borbe jer je u anti-dopinškom testiranju bio pozitivan na THC (Tetrahidrokanabinol), točnije Jackson je konzumirao marihuanu. Pozitivni test Mikea Jacksona uzet je na isti dan kada se i dogodila borba protiv Punka. Određena mu je retroaktivna suspenzija u trajanju od tri mjeseca.

Borci su prije spomenute UFC 225 priredbe upozoreni na stroga pravila u Ilinoisu po pitanju konzumiranja marihuane, no čini se kako Mike Jackson nije ozbiljno shvatio takva upozorenja. CM Punk i njegov tadašnji protivnik nisu se službeno oglasili po pitanju ove presude, no Mike Jackson je na Instagram objavi MMA Junkieja ostavio komentar u kojemu je napisao:

''Smiješno je što vi luzeri mislite da vaše mišljenje nešto znači.''

36-godišnji Jackson nije se natjecao nakon te borbe i njegov omjer sada je 0-1-0, 1 NC. Izuzev borbe protiv CM Punka, borio se protiv Mickeyja Galla koji ga je ugušio nakon 45 sekundi. CM Punk također se nije natjecao u MMA-ju nakon borbe protiv Jacksona, a niti njegov omjer nije ništa drukčiji. Čak je i taj jedini poraz doživio od istog protivnika kao Jackson. Mickey Gall ugušio je i CM Punka u prvoj rundi, no trebalo mu je nešto više od dvije minute. Tako CM Punk na neki način ima blago bolju MMA karijeru nego Mike Jackson, no ne radi se o nekakvom uspjehu vrijednom hvale. Nekadašnja WWE zvijezda sada obavlja ulogu komentatora na eventima koje organizira Cage Fury Fighting Championships organizacija, a izgledno je kako 42-godišnjak više neće nastupati u MMA-ju.

Linker
26. travanj 2024 16:26