UFC

Colby Covington: 'Khabiba je bilo strah mene pa je skidao kilograme da bi tukao patuljke'

Colby Covington
 screenshot
Colby Covington smatra da je Khabib Nurmagomedov ciljano izbjegao odlazak u velter kategoriju

Khabib Nurmagomedov umirovio se nakon 13 borbi u UFC-u. Kroz to razdoblje postao je prvak lake kategorije te je tri puta titulu obranio. Posljednji put to je napravio protiv Justina Gaethjea, a ponovno je presudila hrvačka dominacija. Khabib je napravio upravo ono što je prije borbe prognozirao Colby Covington, jedan od rijetkih koji Gaethjeu nije davao nikakve šanse.

"Nisam imao nikakve sumnje da će Khabib pobijediti, znao sam što će se dogoditi. Lažni mediji gradili su Gathjea kao nekog hrvača koji može zaprijetiti Khabibu, no ja sam vidio kako je taj tip hrvao na koledžu. On je bio loš. To što je netko hrvao ne znači da je dobar hrvač. Jednostavno sam znao da će se to dogoditi. Uostalom, Khabib skida sve te kilograme", rekao je Covington u razgovoru za Submission Radio, time zapravo pokrenuvši glavnu temu na koju se nadovezao:

"Mislim da sam ja ta osoba i razlog zašto Khabib nije otišao u velter kategoriju. Postoji razlog zašto je on skidao sve te kilograme. Svi znaju da hoda s preko 85 kilograma, da je veći od mene. No, ja sam pravi čovjek koji se bori u svojoj kategoriji i spreman sam se boriti protiv bilo koga, neovisno koliko je veći od mene. Khabib je htio tući male patuljke."

Kaže Colby kako nema ništa protiv toga te da svatko ima pravo na svoj izbor. Ostavština bi mu svakako bila veća da se testirao u drugoj kategoriji, no smatra Covington kako mu je važnije bilo zadržati nulu u rubrici poraza.

"To mi je u redu, pobijedio je hrpu malih tipova, gomilu patuljaka. Osim toga, nije se htio prebaciti u velter, svoju pravu kategoriju, jer je znao da sam ja onaj preko koga ne bi mogao. Znao je tko je sve ovdje i znao je da nema šanse ostati neporažen. To je razlika između nas dvojice. Ja sam spreman boriti se protiv svakoga živog, a on je skidao veliki broj kilograma da to ne bi morao", zaključio je.

Khabib uistinu nije puno puta niti spomenuo opciju odlaska u velter niti se ikad o tome ozbiljno razgovaralo. Svih 13 borbi unutar UFC-a odradio je u kategoriji do 70 kilograma, a poznato je kako je znao imati problema sa zadovoljavanjem te granice. Jednom je čak borbu bio prisiljen otkazati jer mu je tijekom skidanja kilograma pozlilo, a dva se puta borio nakon što je došao pretežak. Ipak, problema pred kraj karijere nije imao kao u njenim ranijim danima.

Linker
20. travanj 2024 14:12