UFC

Colby Covington protiv Lawlera za nešto više od mjesec dana: "Vrijeme je da branim svoj pojas"

Colby Covington i Robbie Lawler
Borba UFC-ove velter kategorije između Colbyja Covingtona i Robbiea Lawlera trebala bi predvoditi UFC on ESPN 5 priredbu, koja će se održati 5. kolovoza u Newarku.

UFC je uspio ugovoriti glavnu borbu još jednog nadolazećeg eventa koji je do sada bio bez predvodnika svog programa. UFC on ESPN 5 dobit će sjajan duel bivšeg privremenog prvaka velter kategorije, Colbyja Covingtona i bivšeg pravog prvaka, Robbiea Lawlera. Iako UFC ovo još uvijek nije službeno potvrdio, mediji su vijest prenijeli, a onda ju je potvrdio i jedan od sudionika.

"UFC je trebao glavnu borbu za spomenutu priredbu i ja sam pristao braniti moju titulu po prvi put, protiv posljednjeg pravog prvaka kojeg je ova divizija imala. Čovjeka kojeg se Ben Askren boji i ne može pobijediti, živuće legende borilačkog sporta, Robbiea Lawlera. Nekad smo zajedno trenirali, on zna tko sam ja, što sam sposoban te zašto sam sadašnjost i budućnost ove divizije", rekao je Colby Covington u razgovoru s Arielom Helwanijem, time potvrdivši spomenutu borbu.

Covington (14-1, 9-1 UFC) se nije borio od lipnja prošle godine, kad je u borbi protiv Rafaela Dos Anjosa uzeo titulu privremenog prvaka. Bez nje je ostao nakon što samo par mjeseci kasnije nije bio u stanju prihvatiti borbu protiv Tyrona Woodleya. Protiv tadašnjeg prvaka borio se Darren Till, a Colbyju je njegov naslov tim putem oduzet. Više puta je potvrđen kao idući protivnik sadašnjeg prvaka, Kamarua Usmana, no ta se borba još uvijek nije ugovorila pa je Covington odlučio kako neće više čekati. Što se tiče Lawlera (28-13, 13-8 UFC), on je u ožujku poražen od Bena Askrena uz kontroverznu završnicu na UFC 235 eventu. Trebao se nadolazećeg vikenda boriti protiv Tyrona Woodleya, no nakon Woodleyeve ozljede je i on uklonjen s tog programa.

Ovaj event zapravo se trebao održati u ruskom Sočiju, no UFC nije uspio sve izvesti prema planovima, tako da su ga ipak odlučili ostaviti na američkom tlu. U Newark će Octagon tako sletjeti po šesti put.

Linker
19. travanj 2024 18:06