UFC

Conor McGregor i Rob Font su glavne priče novog UFC-ovog rankinga

Conor McGregor vs Donald Cerrone
 Steve Marcus/Getty Images/AFP
Ovog se tjedna dogodilo nekoliko zanimljivih promjena na službenim ljestvicama

Prošlog vikenda održana priredba naziva UFC Vegas 17 izazvala je nekoliko promjena na službenom rankingu vodeće MMA promocije.

Za najveći skok na ljestvicama zaslužan je Rob Font koji je pobjedom nad Marlonom Moraesom dogurao do petog mjesta, a to je pomak za čak šest pozicija. S druge strane, Brazilac se spustio četiri mjesta niže u odnosu na prijašnji ranking te je sada sedmi na ljestvici izazivača u bantam kategoriji.

Idući borac kojeg vrijedi istaknuti je Conor McGregor. Bivši dvostruki prvak prestigao je Tonyja Fergusona u lakoj kategoriji te je sada četvrti iza Charlesa Oliveire. Irac je po novome i 15. borac veltera, a tu se, iako u toj kategoriji ima samo dvije pobjede i jedan poraz, našao zahvaljujući odlasku Anthonyja Pettisa u PFL.

Spomenimo i da je Junior Dos Santos ispao iz TOP 10 teške kategorije te je sada na 11. mjestu, odmah iza Alekseija Oleinika. 'Novo' ime u TOP 15 je Marcin Tybura iza kojeg je savršenih 4-0 u 2020. godini.

Kompletan ranking pogledajte OVDJE. Naglasimo samo kako neke promjene u trenucima pisanja ovoga članka nisu bile vidljive na službenoj stranici, ali jesu u UFC-ovoj aplikaciji.

Linker
22. travanj 2024 01:37