UFC

Conor McGregor se bori s Khabibom ako Tony Ferguson odbije meč

Conor McGregor
Predsjednik UFC-a Dana White potvrdio je da će Conor McGregor vjerojatno dobiti željeni revanš protiv prvaka lake kategorije Khabiba Nurmagomedova, ako Tony Ferguson kojim slučajem ne bude u mogućnosti prihvatiti borbu s Dagestancem.

Nurmagomedov je sinoć obranio naslov po drugi put porazivši privremenog prvaka Dustina Poiriera gušenjem u trećoj rundi na UFC 242 priredbi u Abu Dhabiju.

Nije dugo trebalo da se McGregor javi putem Twittera gdje je kratko poručio "dajte mi revanš u Moskvi." Podsjećamo, Nurmagomedov je Irca uvjerljivo porazio lanjskog listopada na UFC 229 priredbi u Las Vegasu. Nakon borbe došlo je do tučnjave između timova zbog čega je Khabib bio pod suspenzijom te se nije borio prije Abu Dhabija.

Na press konferenciji nakon UFC-a 242 White je potvrdio da će sljedeću borbu za naslov dati 2. izazivaču divizije Tonyju Fergusonu.

"Tony Ferguson je sljedeći na redu za Khabiba, ako prihvati tu borbu. Vidjet ćemo kako će se situacija odvijati, kada se Khabib želi ponovno boriti i je li Tony zainteresiran za meč", objasnio je White i zatim na upit novinara rekao da je, ako Ferguson otpadne, spreman tu borbu prepustiti svojoj najvećoj zvijezdi.

"Tony Ferguson će dobiti sljedeću borbu za pojas, i očito, ako iz nekog razloga Tony ne može prihvatiti taj meč ili se ne bude želio boriti u tom trenutku, onda ćemo odlučiti što je sljedeće. Ali da, borba s Conorom ima puno smisla. Conor McGrgeor jako želi tu borbu i siguran sam da bi je i fanovi htjeli vidjeti. Stoga, vidjet ćemo što će se dogoditi."

Važno je napomenuti kako se McGregor nije borio od prošlogodišnjeg poraza te da je posljednju pobjedu upisao protiv Eddieja Alvareza na UFC-u 205 prije gotovo tri godine. Irac je u međuvremenu debitirao u profesionalnom boksu porazom protiv Floyda Mayweathera nakon čega se posvetio prodaji svog Proper 12 viskija.

Ferguson, baš poput Khabiba, uživa u nevjerojatnom nizu od 12 pobjeda unutar Octagona. Nakon osvajanja privremenog pojasa s Nurmagomedovom se trebao obračunati u travnju prošle godine. Meč je propao u zadnji trenutak nakon što je Ferguson pretrpio nesretnu ozljedu. Vratio se u listopadu porazivši Anthonyja Pettisa, a u jedinom nastupu ove godine svladao je Donalda Cerronea.

Ferguson je također bio prvi izbor za Khabibov povratak nakon suspenzije, ali je, kako tvrdi White, borbu navodno odbio.

Linker
18. travanj 2024 20:12