UFC

Conorov nasljednik nada se najtežem izazovu do sada: ‘Želim najboljeg Greena kojeg smo vidjeli‘

Ian Garry

 Screenshot (youtube, Ufc)
Ian Garry ovog tjedna tražit će treću UFC pobjedu u jednako toliko nastupa

Jedan od zanimljivijih UFC debitanata iz protekle godine svakako je 24-godišnji irski velteraš Ian Garry (9-0, 2-0 UFC).

Garry je u UFC došao kao Cage Warriorsov prvak velter kategorije, a ostao je neporažen i nakon prva dva UFC nastupa. Jordana Williamsa nokautirao je u prvoj rundi, a Dariana Weeksa pobijedio je jednoglasnom odlukom sudaca, u četvrtom mjesecu ove godine.

Svjestan je mladi Irac kako mora još dosta napredovati, naročito u hrvačkom i parteraškom segmentu. Prošle godine preselio je na Floridu gdje trenira u Sanford MMA dvorani te ima priliku učiti od boraca kao što su Gilbert Burns, Michael Chandler, Vicente Luque, a povremeno i Kamaru Usman te Luke Rockhold između ostalih. Radi se o jednoj od najboljih MMA dvorana na svijetu i Garry je odlično odabrao mjesto za dodatni razvoj.

Čelnici UFC-a također su svjesni da Garryja trebaju postepeno graditi i nisu mu planirali tako brzo pružiti novi meč. Garry je ipak nezadovoljan nastupom koji je pružio protiv Weeksa te je inzistirao da nastupi na ovotjednoj UFC 276 priredbi. U razgovoru za MMA Junkie objasnio je kako je nagovorio ''matchmakera'' Seana Shelbyja da ga ubaci na taj event.

''Poslao sam email Seanu Shelbyju nekoliko dana, možda tjedan dana nakon svoje prošle borbe i rekao sam mu da se želim što prije vratiti u kavez. Nisam bio sretan, zapravo sam bio ljut na sebe zbog takve pobjede. Nisam dobio ono što sam htio, nisam dobio samog sebe. Nisam bio sretan samim sobom i svojom izvedbom. On (Shelby) je predložio 2. srpnja (sedmi mjesec), a ja sam bio spreman skinuti kilažu kroz dva tjedna. Stoga, evo nas ovdje.''

Nadimak ovog mladog borca je ''The Future (Budućnost)'', a mnogi ga vide i kao potencijalnog nasljednika Conora McGregora. Ian je karizmatičan i gaji atraktivan stil borbe u stojci. Ne taji da mu je Conor McGregor jedan od sportskih uzora i velika su očekivanja od mladog Garrjya.

Ovog tjedna čeka ga Gabe Green (11-3-0, 2-1 UFC), opasni američki velteraš koji je u seriji od dvije uzastopne pobjede. Pod okriljem UFC-a debitirao je sredinom 2020. godine, ali promocija mu je dala poprilično težak zadatak s obzirom da se radilo o debiju. Daniel Rodriguez pobijedio ga je jednoglasnom odlukom, ali Green je u mečevima protiv Philipa Rowea i Yohana Lainessea dokazao da pripada najjačoj svjetskoj MMA organizaciji. Green bi mogao biti Garryjev najteži ispit u dosadašnjoj UFC karijeri, ali mladi Irac raduje se izazovu.

''Mislim da će pružiti pravi otpor. Ne vjerujem da će ovo biti lagan meč. Znam da će doći spreman i u odličnom izdanju. U nizu je od dvije pobjede, a ja želim najboljeg Gabea Greena kojeg smo dosad vidjeli, zato što kad izgubi, onda neće imati izliku za poraz.'', objasnio je ''The Future''.

Među brojnim zanimljivim mečevima koje UFC 276 event nudi, nemojte propustiti niti ovaj, jer jedan od dvojice boraca mogao bi napraviti velike stvari u budućnosti.

Linker
17. travanj 2024 01:13