UFC

Contender Series donio nova dva člana UFC-a unatoč nedostatku prekida

Dana White i Miguel Baeza
Druga epizoda treće sezone Dana White's Contender Seriesa po prvi put je donijela program bez prekida. Iako je to do sada gotovo bilo pravilo ukoliko netko želi UFC ugovor, Dana White je odlučio dva borca pridodati UFC rosteru. To su Miguel Baeza i Miles Johns.

"Bila je to čudna, ali vrlo uzbudljiva večer", rekao je Dana White prije nego je trebao prokomentirao petoricu pobjednika i navesti je li netko od njih odradio dovoljno dobar posao da postane dio UFC-a. Po prvi put na cijelom programu nije bilo prekida i već sada imamo loš znak na početku sezone. U prve dvije epizode održano je devet borbi, a osam od njih otišlo je sve do sudačke odluke. No, ovog puta su dva borca ipak postala novi članovi UFC-a.

"Prihvatio je ovu borbu 11 dana prije održavanja i borio se protiv sjajnog veterana. Nije mu bilo važno što je ovaj pao vagu za tri kilograma. Rekao je kako se došao boriti i to je odradio. Svidjela mi se njegova upornost protiv tipa koji nije bio spreman odustati. Sviđa mi se i trebam ga", bio je komentar na borbu Miguela Baeza, novog člana UFC-ovog rostera velter kategorije, koji je tri puta slao Miguela Reynu udarcima na pod, no nije završio borbu.

Baeza je svoj posao odradio u prvoj borbi programa, a u drugoj je nastupio LFA prvak bantam kategorije Miles Johns. I on je postao novi član najveće svjetske MMA promocije.

"Miles Johns je apsolutni divljak. Otišao je na pod s protivnikom koji je tamo završio sve svoje borbe do sada, nije ga bilo briga. Potrošio se, bio je umoran, ali nije stajao. On je životinja i moram ga imati", sretno je prokomentirao White svoju novu akviziciju.

Kod Kylea Daukausa nije bio zadovoljan nekim detaljima i zbog toga ga ne smatra spremnim za UFC. Justina Gonzalesa proglasio je zanimljivim, ali previše jednodimenzionalnim, dok velteraš Tony Johnson nije dobio ugovor iz razloga što nije uspio odgovoriti na pokušaje njegovog protivnika da borbu učini neaktivnom.

Iduća epizoda na rasporedu je idućeg utorka i donosi novih pet borbi.

Linker
23. travanj 2024 10:31