UFC

Corey Anderson neće se boriti protiv Jonesa i za to postoji jako dobar razlog

Corey Anderson i Jon Jones
Iako se u posljednje vrijeme puno govori o tome kako bi Corey Anderson trebao biti idući izazivač Jon Jonesa te su čak krenula međusobna prepucavanja njih dvojice, iz UFC-a su potvrdili kako do te borbe neće doći i naveli su jako dobar razlog zbog kojeg Corey Anderson ne može biti idući izazivač.

Pobjeda protiv Ilira Latifija krajem prošle godine na UFC 232 eventu bila je treća u nizu za Coreya Andersona (12-4, 9-4 UFC). Pobjednik 19. sezone Ultimate Fightera nakon toga je počeo gledati prema napadu na titulu prvaka, a posljednjih tjedana to se dodatno intenziviralo. Počela su međusobna prepucavanja njega i Jona Jonesa putem društvenih mreža, a proteklog vikenda je dodatno kulminiralo nakon što se Anderson pojavio na Jonesovom druženju s fanovima i osobno ga prozvao.

Bilo je napeto, no Jones je uspio ostati miran, čak i ignorirati Andersona, da bi kasnije na Twitteru još malo bocnuo svog potencijalnog protivnika. No, Anderson će barem za sada još uvijek ostati tek potencijalni. Naime, Dana White je otkrio kako on neće biti idući Jonesov izazivač i za to zapravo ima jako dobar i opravdan razlog.

"Corey Anderson odbio je otprilike 50 ponuđenih borbi tijekom proteklog mjeseca, nema šanse da on bude idući za Jonesa", rekao White na konferenciji za medije nakon UFC 240 priredbe.

To što je White rekao apsolutno se slaže s onim što već neko vrijeme govori jedan drugi član vrha kategorije, Dominick Reyes. On je nakon svoje posljednje pobjede odmah počeo prozivati Andersona, svjestan kako mu do napada na titulu nedostaje jedna pobjeda. Anderson se u početku činio zainteresiran i fanovi su očekivali ugovaranje borbe, no s vremenom je to utihnulo. Reyes je od tada više puta ponovio kako je prihvatio borbu protiv Andersona, no s druge strane pristanak nije došao.

Osim toga, govori se kako je Anderson odbio još neke borce poput Anthonyja Smitha pa čak i Aleksandra Rakića. Za UFC 238 bila mu je ponuđena borba protiv Lukea Rockholda, koju je također odbio da bi se Rockhold na kraju borio protiv Jana Blachowicza na UFC 239.

Čak je i sam Corey nedavno kod Ariela Helwanija izjavio da nema namjeru prihvaćati glupe borbe i kao primjer je naveo spomenutu protiv Rockholda. Gledajući da se na službenom poretku kategoriju nalazi tek na osmom mjestu, Anderson se baš i ne čini u poziciji odakle može postavljati neke uvjete, a još manje se nadati borbi za titulu na račun prepucavanja putem društvenih mreža. Posebno sad, u situaciji kad poluteška kategorija izgleda bolje nego u posljednjih nekoliko godina.

Linker
28. travanj 2024 05:59