UFC

Cormier otkrio Santosu što treba učiniti da bi svladao Jonesa

Jon Jones i Thiago Santos
 Ilustracija
Jedine poraze u karijeri aktualni UFC prvak u teškoj kategoriji Daniel Cormier je pretrpio od svog najvećeg rivala Jona Jonesa. UFC i fanovi bi prije nego što DC ode u zasluženu mirovinu voljeli vidjeti i treći međusobni meč.

No, Cormier se ovaj put nije fokusirao na svoje šanse, nego na šanse trenutačno prvog izazivača u poluteškoj kategoriji Thiaga Santosa. On će ovog vikenda na UFC-u 239 pokušati skinuti Jonesa sa trona i šokirati svijet. Što mora napraviti da bi u tome uspio? Cormier mu za MMAJunkie daje savjet...

"Santos mora ući unutra i ovaj meč odraditi muški. Nemojte misliti da on mora napraviti nešto drugačije nego što bi bilo tko drugi morao protiv Jona Jonesa. Ono što on mora učiti jest biti bolji u tom meču", smatra DC i dodaje:

"On mora raditi ono što radi. Mora odrađivati svoju borbu. Sve ostalo oko njega su samo smetnje koje treba zanemariti. Neka se fokusira na to što će Thiago Santos pokazati u Octagonu. Neka si da poštenu priliku. To je po meni ključno."

Cormier pokušava reći da mnogi suparnici nisu niti sjena sebe jednom kada dođu na drugu stranu Octagona Jonu Jonesu. "Bones" ih jednostavno anulira, a oni malo po malo nestanu iz kaveza.

"Ovo će biti jako težak meč za Santosa. Gledao sam ih neki dan kada su stali jedan nasuprot drugoga i činilo mi se da je Santos malo veći. Ali nije tako visok kao što sam mislio. Vrlo rano će shvatiti koliko je teško nositi se s Jonesovom dužinom", zaključio je prvak.

Jones i Santos ovog vikenda predvode UFC 239, a sunaslovnu borbu čine Amanda Nunes i Holly Holm.

Linker
18. travanj 2024 20:33