UFC

Cormier sa svoje liste najboljih MMA boraca izostavio Jonesa: ‘Ne mogu zaboraviti stvari koje je učinio‘

Daniel Cormier

 Screenshot/YouTube
"Postoji jedna osoba koja nije na popisu zbog koje ćete poludjeti", rekao je bivši UFC-ov prvak

Bivši UFC-ov prvak u poluteškoj i teškoj kategoriji, Daniel Cormier, za ESPN je sastavio svoj MMA Mount Rashmore, odnosno popis od četiri, prema njegovom mišljenju, najbolja borca svih vremena.

Na Cormierovoj top listi našli su se Royce Gracie, Chuck Liddell, Georges St-Pierre i Khabib Nurmagomedov, a najviše pozornosti privuklo je izostavljanje UFC-ovog "heavyweight" prvaka i jednog od najboljih MMA boraca svih vremena - Jona Jonesa.

S obzirom na turbulentnu prošlost između dvojice Amerikanaca, Cormierova odluka da izostavi čovjeka koji ga je dvaput pobijedio (od čega je jedna Jonesova pobjeda poništena zbog pozitivnog testa na metabolit turinabola) u mečevima za titulu u poluteškoj kategoriji, ali i njegov jasan stav o borcima koji su u nekom trenutku svoje karijere koristili nedozvoljene supstance, ne bi trebala biti iznenađenje. Cormier je, međutim, bio svjestan da će njegovo izostavljanje imat snažan odjek među publikom, pa je u ESPN-ovom studiju posvetio nekoliko rečenica svom najvećem rivalu.

- Postoji jedna osoba koja nije na popisu zbog koje ćete poludjeti i reći da gajim loše emocije prema njoj. Kao tip koji se dvaput borio s njim, reći ću vam da je on pravi čovjek. Vratio se i postao svjetski prvak u teškoj kategoriji, ali ne mogu zaboraviti sve stvari koje je učinio - zaključio je 44-godišnjak.

Linker
24. travanj 2024 05:55