UFC

Cormier se dotaknuo izjave Gaethjea o Conoru: ‘Ove optužbe vrlo su ozbiljne‘

Justin Gaethje i Daniel Cormier

 Screenshot (youtube, Daniel Cormier)
‘‘DC‘‘ smatra da se neki dublji razlozi kriju iza Justinovih teških optužbi na račun McGregora

Podosta ozbiljne, ali i teške optužbe na račun Conora McGregora iznio je Justin Gaethje u nedavnom intervjuu za MMA Fighting. Ponajbolji UFC-ov borac lake kategorije smatra da se Conor dopingira, a optužbe temelji na činjenici da Irac niti jednom nije testiran na doping u ovoj kalendarskoj godini.

‘‘Zvuči mi kao da se on trenutno skida sa steroida. On već neko vrijeme nije testiran od strane USADA-e. Ja sam u potrazi za poštenom konkurencijom. Ako je on na steroidima, dajte i meni steroide pa se idemo boriti. Otvoren sam za to. Moje zdravlje je najvažniji faktor. Nikada nisam koristio doping i ne želim se boriti protiv ljudi koji ga koriste.‘‘, započeo je Gaethje za MMA Fighting, a zatim se dodatno osvrnuo na Conora.

‘‘Ne znam kako sve to funkcionira, ne znam kako steroidi rade. Siguran sam da se on može očistiti i vratiti, ali činjenica da on nije testiran neko vrijeme govori mi da uzima steroide, bilo to za oporavak noge ili ne. Da sam ja slomio nogu, ne bih uzimao steroide da se oporavim. On je imao priliku boriti se protiv mene, a nije se borio. Odabrao je ‘Kauboja‘ (Donalda Cerronea). Vjerujem da je sada uvjereniji da me može pobijediti.‘‘, zaključio je Justin.

Ovakve optužbe mogu napraviti podosta štete na imidžu nekog borca, ali Gaethje je zapravo rekao ono na što mnogi sumnjaju nakon saznanja da McGregor nije testiran ove godine. Daniel Cormier na svom YouTube kanalu osvrnuo se na izjave Justina Gaethjea, a ‘‘DC‘‘ smatra kako se radi o optužbama s kojima ipak treba biti pažljiviji.

‘‘Justin je otišao tako daleko da implicira da se Conor McGregor skida sa steroida. To je poprilično hrabra izjava. Moje pitanje je: kako Gaethje to zna? Provjerava li Gaethje USADA-ine web-stranice pa zna sve te informacije toliko da priča tako samouvjereno? Ili svoje izjave temelji na samoj Conorovoj pojavi. Realnost je da nitko to ne zna. Conor McGregor nije visok tip i ako počne nabijati kilažu, izgledat će nešto nabijenije i napucanije zbog konstitucije.‘‘, započeo je ‘‘DC‘‘ sa svojim osvrtom, a zatim je dodao:

‘‘Gaethje tako uvjereno to govori, a to na neki način govori da on ili njegov tim promatraju Conora. Poprilično sam siguran da Gaethje zapravo nema pojma kad je McGregor posljednji put testiran. Evo u čemu je stvar. Conor se vraća nakon jedne od najružnijih ozljeda noge u povijesti UFC-a. Justin Gaethje je luđački dobar u bacanju ‘low kickova‘. Je li to dobra borba za Conora kojem bi Justin izudarao noge? Justin može bacati ‘kickove‘ s obje strane i uistinu može udarati po toj ozlijeđenoj nozi. Svijet bi volio ovu borbu, ali ove optužbe su vrlo ozbiljne. Da bi Justin Gaethje rekao ovakve stvari, mora postojati nekakva pozadina u cijeloj priči.‘‘, dodao je Cormier.

Umirovljeni Cormier implicira da Gaethje pokušava doći do meča s Conorom i ovakvim izjavama pokušava na neki način isprovocirati McGregora. Conor je poznat kao borac koji se ponosi na činjenicu da nikad nije pao na doping te da nikad nije pao vagu. Time dokazuje da je veliki profesionalac kad je obavljanje dužnosti u pitanju, a Gaethje je odlučio udariti baš po tome.

Linker
19. travanj 2024 00:15