UFC

Cormier zabrinut za legendu: ‘Čeka ga teška borba, mora biti jako usredotočen ako se ne želi osramotiti‘

Daniel Cormier

 Screenshot/YouTube (ESPN MMA)
Nekadašnji prvak UFC-ove poluteške i teške kategorije skeptičan je po pitanju povratka Nicka Diaza u oktogon

Dana White nedavno je obradovao ljubitelje slobodne borbe diljem svijeta objavivši kako će UFC 310 priredbu, koja je na rasporedu 8. prosinca u vegaškoj T-Mobile Areni, predvoditi okršaj Belala Muhammada i Shavkata Rakhmonova u borbi za titulu velter divizije, dok će u sunaslovnoj borbi za pojas muha kategorije snage odmjeriti prvak Alexandre Pantoja i UFC-ov debitant (bivši Rizinov prvak u bantamu) Kai Asakura.

Osim toga, čelni čovjek UFC-a istom je prilikom potvrdio i kako će se na predmetnoj priredbi u kavez najjače svjetske MMA organizacije vratiti i legendarni Nick Diaz, kojeg čeka okršaj u velteru s 14-plasiranim izazivačem Vicenteom Luqueom.

S obzirom na biografiju, popularnost i reputaciju koju 41-godišnjak iz Stocktona uživa među publikom, vijest o njegovom povratku razveselila je brojne MMA fanove, no dobar dio njih je i skeptičan s obzirom na to da je u svojoj posljednjoj borbi protiv Robbieja Lawlera izgledao poprilično potrošeno, a u taj tabor svrstao se i Daniel Cormier, koji je zabrinut za to kako će nekadašnji izazivač za UFC-ovu titulu sada proći u okršaju s borcem Luqueovog kalibra.

"Kad se borio s Robbiejem Lawlerom, bio sam jako uzbuđen, pomislio sam: ‘Kvragu, ovaj tip se bavi triatlonom, izgleda bolje nego u svojim najboljim danima. A onda je ušao u oktogon i izgledao potpuno drugačije. Izgledao je poput tipa u kasnim 40-ima koji se nije borio jako dugo i nije se činilo kao da uopće želi biti tamo", rekao je Cormier u ESPN-ovom podcastu "Good Guy/Bad Guy" pa nastavio: "Mislim da je Luque tvrd orah za Nicka Diaza. Diaz se mučio s Lawlerom, a Lawler je bio samo jednu borbu udaljen od mirovine. Luque ne ide nikamo. Bit će to teška borba za Nicka i mora biti jako usredotočen ako se ne želi osramotiti".

Diaz se, podsjetimo, s Lawlerom borio krajem rujna 2021., na UFC 266 priredbi, i izgubio tehničkim nokautom u trećoj rundi, budući da nije mogao nastaviti meč nakon krošea i aperkata koje je primio od "Ruthlessa". Iako je dao svoj maksimum, bilo je već tada jasno kako su Diazovi najbolji dani debelo iza njega i teško je na UFC-u 310 očekivati nešto drugačije, osobito u meču s Luqueom.

Linker
16. listopad 2024 16:00