UFC

Cormierov trener nije siguran u DC-jevu mirovinu: 'Vjerujem da bi ostao za tu još jednu borbu'

Javier Mendez i Daniel Cormier
 Instagram
Glavni trener Daniel Cormiera, Javier Mendez, nije siguran da će se DC oprostiti nakon UFC 252 borbe

Iako Daniel Cormier već godinu dana, tj. od poraza u UFC 241 borbi protiv Stipe Miočića, tvrdi kako će mu treća borba protiv Stipe biti posljednja u karijeri, njegov trener Javier Mendez nije siguran u to. Čovjek koji DC-ja najbolje poznaje je uvjeren kako bi on ostao aktivan još jednu borbu, ako bi ista bila ponuđena. A nije teško prepostaviti koja bi to borba bila.

"Ja sam htio da mu prethodna borba bude posljednja, no on je htio ovu borbu. A sada se Jon Jones sprema u tešku kategoriju. Mislim da će ujak Dana pred Daniela baciti toliku svotu novca da DC to neće moći odbiti. DC voli novac. Uvjeren sam kako će pobjednik ove borbe svoju idući nastup imati protiv Jona Jonesa", rekao je Mendes u razgovoru s Brettom Okamotom.

Nije tajna kako Cormiera porazi od Jonesa bole. Čak i onaj iz druge borbe, koja je poništena. Zapravo, DC nikad nije rekao kako je Jones pobijedio samo jednom, nego uvijek spominje kako protiv njega ima 0:2. Ako savlada Miočića i završi tu trilogiju u svoju korist, nema sumnje kako će u njemu zaigrati iskra želje oprobati se još jednom protiv Jonesa. Koliko god Cormier tvrdio da se želi umiroviti na vrhu, njegov trener ga jako dobro poznaje.

"To je ono što bi DC sigurno želio, posebno u teškog kategoriji. U poluteškoj kategoriji je Jones imao prednost, vjerujem kako bi DC imao u teškoj. On je svoje najbolje borbe odradio u teškoj kategoriji. No, ja bih volio da se neovisno o ishodu borbe protiv Stipe umirovi odmah nakon nje", otkrio je.

Do borbe je preostalo još točno tjedan dana.

Linker
20. travanj 2024 01:58