UFC

Covington je spreman prihvatiti samo dvije borbe

Colby Covington
 Jason Silva / AGIF / AFP
Kako su se svakodnevno krenule ugovorati nove UFC borbe, tako i Colby Covington smatra da je došlo vrijeme da i njegov novi nastup dođe na red. No, isto tako postoje samo dva protivnika koja je on spreman prihvatiti.

Zapravo, glavna i jedina ambicija mu je doći do revanša protiv Kamarua Usmana. Njih dvojica borili su se u prosincu, kad je Usman slavio prekidom u petoj rundi, a Covington se s tim još uvijek nije pomirio.

"Želim svoj revanš protiv Martyja, nema niti jedne druge borbe za mene. Posao nije dovršen. Svi znaju da sam vodio i da bih pobijedio u borbi da Marc Goddard nije napravio glupost i prekinuo borbu koja niti približno nije bila gotova. Imao sam u sebi još pet ili deset rundi da je trebalo. Mogu se boriti cijeli dan bez da se umorim", rekao je Covington u razgovoru za MMA Fighting, dodavši još samo jednu opciju:

"Ako ne dođem do te borbe, jedina borba koja ima smisla je ona u kojoj bih završio karijeru Tyrona Woodleya. Pogledajte ga, ostao je bez novaca i moli za borbu protiv bilo koga. Govori da se spreman boriti tri puta u tri tjedna. Čovječe, ti si samo švorc, nisi se borio tri puta u četiri godine."

Tvrdi kako samo čeka poziv, neovisno o tome koliko bi vremena do borbe preostale. Kaže kako konstantno trenira i da ne može biti spremniji.

"Želim samo najveće borbe koje mogu pružiti fanovima. Želim revanš, zaslužujem revanš. Svi znaju tko je to večeri pobijedio, odnosno tko bi pobijedio da smo igrali na ravnopravnom terenu. Ozbiljan sam kad kažem da se mogu boriti već danas. Da je sutra borba protiv Usmana ili Woodleya, prihvatio bih ju i prikazao bih najboljeg Colbyja Covingtona kojeg ste vidjeli. Motiviran sam jer mi je srce slomljeno nakon što sam pokraden", i dalje ne odustaje od svoje priče.

Da vas samo podsjetimo, u trenucima prekida borbe protiv Usmana, kod jednog suca je vodio 3:1, kod jednog je istim rezultatom gubio, dok je dok trećeg bilo 2:2. Kako ga je u posljednjoj rundi Usman dva puta udarcima slao na pod, da je otišlo do sudačke odluke pobjeda bi svakako pripala Usmanu, odnosno Colbyju bi trebao veliki preokret i prekid. No, ako na ovaj način on gradi svoje samopouzdanje, to mu nitko ne može uskratiti.

Linker
26. travanj 2024 06:24