UFC

Covington: Precijenjeni Askren konačno je razotkriven pred cijelim svijetom!

Nije samo Jorge Masvidal uživao u velikoj pobjedi nokautom za koju je za svega pet sekundi upisao protiv Bena Askrena na UFC 239 priredbi prošlog vikenda. Njegov timski kolega i prijatelj Colby Covington također je sretan zbog Askrenovog poraza te je čak izjavio kako je on zapravo zaslužan za taj ishod.

"Dobro sam ga pripremio za ovaj trenutak. Da nije sve ove godine trenirao sa mnom on ne bi upisao tu pobjedu", komenitrao je Covington pobjedu svog prijatelja za MMA fighting.

Covington je poznat po svom dugom jeziku i provokacijama, a budući da se često s Askrenom verbalno prepucavao sada je iskoristio priliku da mu se izruguje, nazvavši ga lošijim UFC borcem od neslavnog kečera Philla Brooksa.

"Askren je sada na omjeru 0-2 u UFC-u s dva poraza nokautom u prvoj rundi. Stvarno se treba vratiti u Aziju sa svim ostalim inferiornijim borcima. Ali budimo iskreni: CM Punk je proveo više vremena u Octagonu i ima dva poraza nokautom manje od Askrena."

Askren je došao u UFC kao bivši prvak Bellatora i azijskog ONE Championshipa. Iako je u karijeri do sada bio neporažen Covington je već ranije tvrdio kako su njegove vještine precijenjene te kako nije borac UFC kalibra.

"Svi smo saznali kako Askrenu ovdje nije mjesto. On je precijenjen, što sam znao. Ja to govorim već neko vrijeme. On je kupovao klikove. Kupovao je pratitelje. Ali reći ću vam jednu stvar, pobjede u Octagonu ne možete kupiti. Uvjerio je sve šmokljane i djevice kako je velika zvijezda, ali zapravo je precijenjen. Nije se borio s nikim. Sada je konačno razotkriven pred cijelim svijetom."

Nakon pobjede nokautom protiv Darrena Tilla i sada Askrena, Masvidal je na dobrom putu da osigura borbu za velter titulu. S obzirom da su on i Covington u istoj kategoriji to znači da će se potencijalno jednog dana morati međusobno boriti. No bivšem privremenom prvaku to ne predstavlja nikakav problem.

"Sretni smo jedan zbog drugog, ali na kraju dana, ovo je posao i individualni sport i mi smo toga svijesni. Obojica želim istu stvar. Stoga, ako se on želi boriti, zna što ga čeka. Zna koliko smo sati zajedno trenirali u American Top Teamu, borili se po rupama, borili smo se svakom prilikom, a nikada nismo bili plaćeni. Stoga, prilika da se borimo za pojas, obojica ćemo biti plaćeni sedmeroznamenkastu cifru. Obojica ćemo biti spremni na to."

Covington trenutačno uživa u nizu od šest pobjeda. Posljednju je ostvario protiv Rafaela dos Anjosa na UFC-u 225 u lipnju prošle godine kada je i osvojio privremeni pojas koji mu je kasnije oduzet.

Linker
16. travanj 2024 08:53