UFC

Covington žestoko odgovorio legendarnom UFC-ovom nokauteru: ‘Ti si ovisnik o drogama, živiš u prikolici!‘

Colby Covington

 LOUIS GRASSE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Louis Grasse/shutterstock Editorial/profimedia
Brown se nedavno dotaknuo Colbyja u kontekstu meča s Edwardsom, a na odgovor s druge strane nije trebalo dugo čekati

Pored vrhunskih borilačkih kvaliteta, Colby Covington se proteklih godina u MMA svijetu brendirao i zahvaljujući osebujnom komunikacijskom stilu koji se temelji na prozivkama i "ad hominem" replikama upućenim ostalim borcima. "Chaos" je, naime, poznat kao borac britkog jezika koji nikome ne ostaje dužan, a u "trash talk" ne libi se unositi detalje iz privatnih života svojih kolega, što je nanovo dokazao i u svom posljednjem javnom istupu kada mu se na tapeti našao - Matt Brown.

Legendarni "The Immortal", naime, početkom je tjedna dao intervju za MMA Fighting u kojem je rekao kako smatra da će se Covington umiroviti ako izgubi u nadolazećem meču protiv Leona Edwardsa (UFC 296, 17. prosinca).

"On nije poput mene. Smatram da je on tip borca koji je unutra da bi dobio svoj novac, raspršio što više sranja i pobjegao. Nemam ništa protiv toga, ne kažem da je to pogrešno. Da sam operirao na taj način, možda bih sada živio u većem domu", rekao je drugi najuspješniji nokauter u povijesti UFC-a (13 nokauta, prvi je Derrick Lewis s 14). Ubrzo je stigao odgovor s druge strane, a Colby u svojoj replici, dakako, nije birao riječi.

"Razgovarajmo o Mattu Brownu, tipu koji pokušava provući moje ime kroz blato. Jeste li čuli što je govorio o meni?", započeo je Covington svoje izlaganje za Submission Radio, pa žestoko opleo po sedam godina starijem sunarodnjaku: "Bio bi u ljepšoj kući i imao više novca u banci da ga ne trošiš na drogu. Ja sam na ovoj točki svoje karijere jer sam imao disciplinu i samokontrolu, a to je nešto o čemu ti ne znaš ništa jer si ovisnik o drogama. Nemoj se ljutiti na mene što imam sav ovaj novac i što sam postigao toliko sjajnih stvari, a ti živiš u prikolici".

U verbalnoj paljbi usmjerenoj prema Brownu, Covington se dotaknuo i poraza kojeg je UFC-ov veteran doživio od Miguela Baeze na UFC on ESPN priredbi sredinom svibnja 2020.

"Moj prijatelj Baeza ga je sigurno prejako udario u glavu. Onesvijestio ga je. Znao sam da je Matt glup, ali nisam znao da je toliko glup. On ne zna o čemu govori, mora otići po još novca od sljedeće borbe kako bi ga opet mogao potrošiti na drogu", zaključio je Covington.

Linker
19. travanj 2024 12:21