UFC

‘Čovjek je zvijer i potpuno vjerujem u njega. Ako uđe u meč s pravim stavom, mogao bi napraviti nešto veliko‘

Robert Whittaker

 Sean M. Haffey/Getty Images/Profimedia
Max Holloway uvjeren je da Robert Whittaker može Chimaevu nanijeti prvi poraz u profesionalnoj karijeri

Robert Whittaker u tekućoj je godini vezao dvije pobjede, nad Paulom Costom u veljači i nad Ikramom Aliskerovom u lipnju, te sada gleda prema novom izazovu - u liku Khamzata Chimaeva - s kojim će odmjeriti snage u sunaslovnoj borbi večeri predstojeće UFC 308 priredbe koja će se ovog vikenda održati u Etihad Areni (Abu Dhabi, Ujedinjeni Arapski Emirati).

"The Reaper" je u svojim recentnim javnim nastupima višestruko isticao da raspolaže s dovoljno alata koji su mu potrebni kako bi "Borzu" nanio prvi poraz u profesionalnoj MMA karijeri, a na takav ishod "tipuje" i Max Holloway.

"Whittaker je zvijer. Ima visok borilački IQ i bori se pametno tako da se u potpunosti oslanjam na njega. U Khamzatovoj borbi s Usmanom bilo je očito da je Kamaru kontrolirao situaciju kad god Chimaev nije hrvao s njim. Robert je jedan od najboljih boraca koji je odličan u hrvanju, a ima i jako dobar ‘stand-up‘. Osim toga, borba je na pet rundi, a već smo vidjeli da Khamzat zna biti umoran i tijekom tri runde", rekao je Holloway tijekom gostovanja u MightyCastu pa dodao:

"Robert ima puno iskustva u borbama na pet rundi. On je veteran i legenda ovog sporta te mislim da, ako uđe u borbu s anti-hrvačkim stavom i ne bude predugo zadržan na podu, može napraviti nešto veliko".

Holloway se, podsjetimo, na istoj UFC 308 priredbi bori s Ilijom Topurijom u "main eventu" za naslov prvaka perolake kategorije.

Linker
23. listopad 2024 12:55