UFC

Čovjek koji nikada nikog ne proziva sinoć je prozvao UFC-ovog prvaka: ‘On je jedini čovjek koji sjajno kombinira stilove‘

Pereira vs. Hernandez

 JEFF BOTTARI/ZUFFA LLC/AFP
Hernandez je nakon sinoćnje pobjede u UFC-ovom Apexu imao zanimljivu sekvencu na medijskoj presici

Anthony Hernandez nije borac koji često proziva svoje protivnike – uglavnom zbog toga što rijetko prati tuđe borbe. No, neosporna opasnost i ponekad nevjerojatna prijetnja koju predstavlja UFC-ov prvak u srednjoj kategoriji, Dricus Du Plessis, uspjela je privući njegovu pažnju i probiti tu barijeru nezainteresiranosti.

Nakon pobjede na UFC Fight Night 245, Hernandez (13-2) nije krio svoje samopouzdanje, posebno u sposobnosti da konstantnim pritiskom iscrpi svoje protivnike – kako je to demonstrirao protiv Michela Pereire sinoć u UFC Apexu.

Du Plessis (22-2) čini se kao jedini borac koji bi mogao pružiti sličan intenzitet, zbog čega ga Hernandez smatra idealnim suparnikom.

"Mislim da bi to bila fantastična borba. Realno, jedini koji stvarno sjajno kombinira različite stilove je Du Plessis," izjavio je Hernandez na konferenciji za medije nakon borbe, odgovarajući na pitanja MMA Junkie novinara. "On to radi toliko prokleto dobro, i zbog toga je trenutno prvak. Nevjerojatno je izdržljiv, izgleda kao da je iscrpljen, ali onda nastavlja i ne prestaje pritiskati. Volio bih ga izazvati. Samo ću nastaviti penjati se ljestvicom i kad dođem do njega, bit će to nevjerojatna borba. Svaka čast njemu, neka nastavi s dobrim radom."

Ipak, Hernandez je svjestan da borba s prvakom nije nešto što može očekivati odmah. Realističan je u pogledu puta koji mu predstoji.

"Vjerojatno ne još," priznao je Hernandez iskreno. "Ima boraca koji su ispred mene. Nisam naivan, znam kako ovaj sport funkcionira. Sve je stvar tajminga i pozicioniranja. Ja ću samo nastaviti raditi svoje, biti spreman, a kad moje vrijeme dođe, pružit ću nastup koji će sve impresionirati, i na kraju ću dobiti svoju priliku."

Hernandez je svjestan da ga čeka još nekoliko izazova prije nego što dosegne borbu za UFC-ov tron, ali zrači samopouzdanjem i odlučnošću, spreman da strpljivo čeka i maksimalno iskoristi svoju šansu kada ona stigne.

Linker
20. listopad 2024 18:39