UFC

Cris Cyborg dočekala priliku za kritiziranje: ‘Amanda Nunes opasna je samo u prvoj rundi‘

Cris Cyborg vs. Amanda Nunes

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Bellatorova prvakinja perolake kategorije i dalje se ne može pomiriti s porazom od Amande Nunes

MMA je poprilično nezahvalan sport za borce. Amandu Nunes godinama se smatralo nedodirljivom i bez sumnje najvećom borkinjom u povijesti ovog sporta. Međutim, samo jedan poraz, jedan loš dan bio je dovoljan da svima naglo opadne u očima. Joe Rogan kritizirao ju je izjavivši da je izgledala poput regionalne borkinje te da je neoprostivo biti onako umoran već u drugoj rundi.

Fanovi i razni MMA kritičari također su sve glasniji i Amandin status najveće ikad pod znakom je upitnika. Među brojnim kritičarima, svoje mjesto pronašla je sada i Cris Cyborg. 36-godišnja Brazilka samo je dvaput gubila u profesionalnoj MMA karijeri, a odradila je 28 mečeva. Jedan poraz doživjela je u debiju protiv relativno nepoznate Erice Paes, a drugi poraz nanijela joj je upravo Amanda Nunes. Iako je Cyborg u meču protiv Nunes nokautirana nakon samo 51 sekundu, svejedno se usudi kritizirati svoju sunarodnjakinju.

''Znate, nisam bila iznenađena. Prognozirala sam pobjedu Julianne Pene, jer od pet poraza koje je Nunes doživjela u karijeri, četiri su došla protiv borkinja stilski identičnih Julianni Peni. Otprije smo znali da opasnost od Amande Nunes dolazi na početku, u prvoj rundi. Ako izađete iz prve runde s njom, možete se uključiti u borbu. To smo znali. Naravno, kad se borite protiv nje, to je vatra protiv vatre, svašta se može dogoditi.'', započela je Cyborg, a zatim je nastavila s kritikama prema Nunes.

'''Znali smo da kad prođe prva runda, a ona uoči da vas ne može završiti, započet će s bježanjem ili će odustati u parteru. Upravo to se dogodilo protiv Pene. Mislim da Julianna nije niti odradila submission do kraja, a završila ju je. Amanda je shvatila da ju ne može završiti i predala se.'', dodala je Cris Cyborg u intervjuu za Combat Sports on Fanatics View.

Nije tajna da se Cyborg ne može pomiriti s porazom protiv Nunes. Godinama je upravo Cris Cyborg bila najveća borkinja ikad u očima mnogobrojnih MMA fanova. Međutim, Amanda Nunes doslovno je prošla kroz nju krajem 2018. godine, a Cyborg je nedugo nakon toga završila u Bellatoru. Ipak, nakon sedam godina i 12 mečeva neporaženosti, kritičari su dočekali loš dan Amande Nunes i planiraju ga u potpunosti iskoristiti. Na Amandi je da ih razuvjeri, a nema boljeg načina nego revanširati se Julianni Peni dominatnom izvedbom na kakve nas je navikla proteklih godina.

Linker
25. travanj 2024 21:33