UFC

‘Crna zvijer‘ prozvala Miočića: ‘Tom borbom vratit ću fanovima novac koji su izgubili zbog mene‘

Derrick Lewis

 Stacy Revere/Getty images/Profimedia
Derrick Lewis, trećerangirani izazivač teške kategorije, želi se boriti protiv Stipe Miočića

Nije učestala stvar da Derrick Lewis konkretno nekog proziva. ''Black Beast'' obično ne pokazuje velik interes oko toga tko će biti njegov idući protivnik i sve prepušta promociji. Međutim, Lewisa trenutno zanima jedno ime, a radi se o Stipi Miočiću.

Dobru 2021. godinu imao je Derrick Lewis. Nokautirao je Curtisa Blaydesa i Chrisa Daukausa, no izgubio je najbitniji meč, onaj protiv Ciryla Ganea. Pojas privremenog prvaka bio je ulog u tom meču, no Gane je nokautirao Lewisa u trećoj rundi. Poprilično blijed i razočaravajuć nastup pružio je Lewis, no ''Crna zvijer'' tvrdi kako mu je pobjeda nad Daukausom donekle pomogla da ispere gorak okus tog poraza. Međutim, meč s Miočićem potreban mu je da se oduži i svojim fanovima, barem tako on misli.

''Posljednji meč mi je pomogao. Bila je to velika razlika u iskustvu, a ja sam napokon htio ući u tjedan uoči borbe, bez da si namećem pritisak. Osjećaj je bio sjajan. Planiram to nastaviti raditi do kraja karijere, jednostavno otići tamo i uživati. Mislim da ne moram više ništa dokazivati i to je jedan od razloga zašto se želim boriti protiv Miočića u svom idućem nastupu. Vjerujem da bi to bio odličan 'matchup' za fanove, ali i za nas dvojicu. On je nekako više hrvač, ali i ja sam više hrvački orijentiran također. Bila bi to odlična, zabavna borba.'', rekao je Lewis, koji se naravno našalio s izjavom vezanom za hrvanje.

U nastavku razgovora s Arielom Helwanijem, Lewis je dodatno objasnio zašto želi meč baš protiv našeg Miočića.

''Borio sam se gotovo sa svima iz top 10. On (Miočić) bio bi novo lice za mene, nova krv, a vjerujem da bi ja bio veliki autsajder u tom meču. Na taj način mogu svojim fanovima vratiti novac koji su izgubili mojom borbom protiv Ganea.'', objasnio je Lewis.

Inače, Derrick Lewis zatvorio je 2021. godinu za UFC, pritom oborivši rekord po broju nokauta unutar najjače svjetske MMA promocije. ''Black Beast'' nokautirao je Chrisa Daukausa 18. prosinca protekle godine i time je došao do svog 13. nokauta pod okriljem UFC-a. Stipe Miočić s druge strane borio se samo jednom protekle kalendarske godine te je izgubio od Francisa Ngannoua, nokautom u drugoj rundi. Derrick Lewis trenutno je treći u poretku izazivača, Miočić je drugi i s obzirom na cjelokupnu situaciju u teškoj kategoriji te na planirani debi Jona Jonesa, sasvim je izgledno da UFC-ovi matchmakeri odluče upariti Miočića i Lewisa.

Linker
15. travanj 2024 07:26