UFC

Curtis Blaydes zatražio borbu protiv Derricka Lewisa

Curtis Blaydes
 screenshot/YouTube
Odmah nakon što je savladao Alekseija Oleinika, Derrick Lewis prozvan je od još jednog top teškaša

Nije dugo trebalo da Derricku Lewisu dođe prva prozivka nakon što je upisao pobjedu u glavnoj borbi UFC Fight Night 174 priredbe. Novi rekorder po broju nokauta u povijesti teške kategorije prozvan je od strane Curtisa Blaydesa.

"Prijavljujem se za borbu protiv Derricka Lewisa", napisao je Blaydes na Twitteru odmah po završetku borbe Lewisa i Oleinika.

Kad bi došlo do te borbe, ista bi itekako imala smisla. Lewis se prije borbe protiv Oleinika nalazio na četvrtom mjestu teškaške ljestvice, dok je Blaydes jednu poziciju ispred njega. Bolji od njih su tek Stipe Miočić i Daniel Cormier te Francis Ngannou, koji bi po svemu sudeći trebao biti idući izazivač, nakon što Cormier i Miočić idućeg vikenda završe svoju trilogiju.

Lewis je nakon borbe protiv Oleinika najavio kako ima namjeru skinuti desetak kilograma te da se neće boriti do otprilike prosinca, budući da je to razdoblje za koje vjeruje kako će mu biti potrebno u ostvarenju tog cillja. Blaydes se posljednji put borio 20. lipnja, kad je protiv Alexandra Volkova upisao četvrtu pobjedu u nizu. Unutar njegove UFC karijere poražen je samo dva puta, oba puta od Ngannoua.

Linker
18. travanj 2024 06:28