UFC

Dan Hardy odabrao dva potencijalna protivnika za svoju povratničku borbu

Dan Hardy
 screenshot/YouTube
Bivši UFC-ov izazivač velter kategorije, a danas jedan od najcjenjenijih svjetskih komentatora i analitičara, Dan Hardy, još uvijek nije odustao od svoje povratničke borbe. O tome govori sve konkretnije, a sad je odabrao i dva potencijalna protivnika s kojima bi se volio susresti u Octagonu.

Za razliku od vrlo studioznog pristupa u kojem obraća pažnju na svaki detalj, po kojem je poznat kao analitičar, 37-godišnji Dan Hardy bio je suprotnost kao borac. Agresivac koji je uvijek tražio akciju i atrakciju, a takvim stilom uspio je doći i do borbe za titulu UFC prvaka u kojoj je 2010. godine poražen od Georgesa St-Pierrea. Otprilike dvije godine nakon toga, kad se vratio na pobjednički put s dva trijumfa u nizu, zbog bolesti je bio prisiljen prekinuti karijeru.

Hardyu je 2013. godine ustanovljena bolest Wolff-Parkinson-Whiteov sindrom. Riječ je o poremećaju srčanog ritma, a tek 2016. godine pronašao je terapiju koja mu u potpunosti pomaže, da bi 2017. dobio dozvole liječnika za povratak treningu i borbama. Treningu se odmah vratio, no povratak borbama nikako nije uspio realizirati zbog velikog broja poslovnih obaveza, iako od njega niti u jednom trenutku nije odustao. Kako se sad nalazi u izolaciji te ne radi, vremena za dovesti se u bolju formu ima i možda bi nakon normalizacije situacije njegova borba mogla doći na red. Naime, ugovor s UFC-om kao borac i dalje ima. A ima i dva sjajna imena kao prijedloge za protivnike.

"Prije svega, ja sam sada analitičar i komentator. Ne želim se boriti protiv nekoga tko je na putu prema napadu na titulu. Prije svega zato što ja nisam zainteresiran za nešto tako. Ne želim imati nikakvog utjecaja na ranking ili bilo što slično. Imao sam s nekim borcima razgovora o tome, prvi na listi je svakako Donald Cerrone, on bi bio sjajan izbor. Anthony Pettis je također sjajna borba, o njoj sam razgovarao s Paulom Felderom, a on ju je spomenuo Anthonyju. Obojica bismo voljeli da se ona dogodi. Želim se boriti protiv nekoga tko je veliko ime, ali se bliži zalasku karijere jer se želim, kad mi bude dosta, bezbolno vratiti poslu koji volim i u kojem sam dobar, poslu analitičara", rekao je Hardy u snimci koji je na svom Instagramu podijelio ESPN.

“Outlaw” je svoju posljednju borbu, kao što smo naveli, imao u rujnu 2012. godine, kada je savladao Amira Sadollaha. Inače, njegov profesionalni omjer je 25-10, dok je u UFC-u ostvario šest pobjeda i četiri poraza. Iako je cijelu UFC karijeru bio velteraš, nedavno je izjavio kako mu se tijelo promijenilo te da se nakon povratka namjerava boriti u lakoj kategoriji.

Linker
19. travanj 2024 04:13