UFC

(FOTO) Dan Hooker slomio je ruku na putu do pobjede nad Turnerom: Pogledajte rendgensku snimku

Dan Hooker

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Nevjerojatno čvrsti Novozelanđanin prezentirao je nevjerojatnu srčanost u toj borbi

Prije nešto više od godinu dana, točnije u trećem mjesecu 2022. godine, Dan Hooker pretrpio je težak poraz od Arnolda Allena. ‘‘Hangman‘‘ je pokušao preći u perolaku kategoriju, jer unutar lake kategorije imao je tri poraza u posljednja četiri nastupa. Sreću nije našao niti u nižoj kategoriji, a engleski borac porazio ga je nokautom u prvoj rundi.

Hooker je djelovao kao ‘‘završena priča‘‘ i borac čije je najbolje vrijeme ipak prošlo. Krajem prošle godine Hooker se borio protiv Claudia Puellesa, a to je vjerojatno bio meč koji se može okarakterizirati kao ‘‘biti ili ne biti‘‘ za Hookera. U slučaju da je izgubio, upitno je što bi se dogodilo s njegovom karijerom. Srećom po Hookera i njegove fanove, ‘‘Hangman‘‘ se pokazao osjetno boljim borcem od Puellesa i došao je do pobjede nokautom u drugoj rundi. Vratio se tada Hookeru i osmijeh na lice, a unutar lake kategorije i dalje je ostao rangiran.

Unatoč dobroj pobjedi, Hooker je u sinoćnji meč protiv Jalina Turnera ušao kao autsajder. ‘‘Tarantula‘‘ je borac koji je na glasu kao jedan od većih potencijala unutar lake kategorije i očekivalo se da će mu Hooker poslužiti kao protivnik preko kojeg će se vratiti pobjedama. Podsjećamo, Turner je u trećem mjesecu ove godine izgubio meč protiv Mateusza Gamrota.

Prva polovica meča tekla je dobro po Turnera, a sredinom druge runde ‘‘high kickom‘‘ je uzdrmao Hookera. Djelovalo je kao da će Hooker svakog trenutka biti nokautiran, ali tvrdi Novozelanđanin preživio je nalete Turnera. Nakon što je ‘‘pojeo‘‘ još jedan ‘‘high kick‘‘, kao da se dogodio nagli zaokret u glavi Hookera. ‘‘Hangman‘‘ je naglo krenuo u pritisak i napravio je gomelu problema Turneru. Tim naletom Hooker je čak i ukrao tu drugu rundu u kojoj je ranije bio uzdrman, a s naletom je nastavio u trećoj rundi. Hooker je na koncu slavio podijeljenom sudačkom odlukom i prvi put nakon 2019. godine upisao je dvije pobjede zaredom.

Ono što Hookerovu pobjedu čini još impresivnijom jest podatak da je Hooker tijekom meča slomio ruku. Joe Rogan neposredno nakon meča pitao je Hookera ‘‘je li došlo do loma ruke‘‘, na što je Hooker odgovorio:

‘‘Ma, samo ogrebotina.‘‘

Nedugo nakon borbe, Hooker je putem svojih društvenih mreža podijelio rendgensku snimku desne ruke, a vidljivo je kako je ipak pretrpio prijelom. To ga očito nije spriječilo da dođe do pobjede protiv Turnera i sada sa sigurnošću možemo reći: Dan Hooker se vratio!

image

Dan Hooker

Instagram (dan Hooker)

Ionako talentom prepuna laka kategorija sada je još bogatija za Dana Hookera koji se vratio u nekadašnju formu. Nadamo se brzom oporavku ‘‘Hangmana‘‘ i što skorijem povratku u kavez, jer radi se o borcu koji gotovo uvijek pruža jako uzbudljive mečeve.

Linker
02. svibanj 2024 19:41