UFC

Dana otkrio što je sve Putin darovao Khabibu nakon pobjede nad McGregorom, vrijednost ‘poklona‘ je vrtoglava

Vladimir Putin, Abdulmanap i Khabib Nurmagomedov

 Screenshot/YouTube
Ruski predsjednik Khabibu i njegovom ocu darovao je nekretnine u vrijednosti 20 milijuna dolara

Dok se Khabib Nurmagomedov, nakon pobjede nad Conorom McGregorom na UFC 229 priredbi, probijao kroz valove dužnosnika Atletske komisije Nevade, policije i osiguranja, do stražnje strane vegaške T-Mobile Arene, u svlačionici ga je čekao telefonski poziv. S druge strane linije bio je, naime, ruski predsjednik Vladimir Putin, koji je zvao s namjerom da dagestanskom prvaku čestita na njegovom trijumfu nad "Notoriousom".

Osim zbog gužve, Putin je pričekao i zbog kaosa koji je uslijedio nakon same borbe, kada je Khabib prešao preko ograde oktogona i skočio u publiku ne bi li se obračunao s Dillonom Danisom, a što je izazvalo čitav domino-efekt novih okršaja. Nurmagomedov je naknadno kažnjen s 500.000 dolara koji su bili oduzeti iz njegove pobjedničke isplate, no ta ga kazna nije osobito zabrinula budući da ga je ruski predsjednik obilato nagradio zbog njegove izvedbe protiv Conora.

Telefonska čestitka, naime, bila je samo uvodna gesta prema raskošnom poklonu kojeg je Putin, kako tvrdi Dana White, dao tadašnjem UFC-ovom prvaku lake kategorije i njegovom ocu Abdulmanapu Nurmagomedovu.

"Khabib se još nije bio ni vratio u svlačionicu nakon borbe, a Putin je već bio na telefonu. Putin je njemu i njegovom ocu dao imovinu u Rusiji vrijednu 20 milijuna eura. Zatim je otišao na muslimanske teritorije gdje oni žive i dao im automobile, novac, dvorane, što god su htjeli", ispričao je čelni čovjek UFC-a u "Games with Names" podcastu.

Mnogi od potonjih darova Khabibu su dokumentirani, kao i, primjerice, luksuzni Mercedes kojeg je poklonio Putinov saveznik, čečenski diktator, Ramzan Kadirov. Putinovih 20 milijuna dolara u nekretninama o kojima White govori, međutim, do sada nije bilo poznato javnosti.

Linker
22. travanj 2024 00:15