UFC

Dana White bi rado upario Fergusona i Khabiba u sklopu TUF-a: ‘Nadam se da će se htjeti boriti‘

Khabib Nurmagomedov i Tony Ferguson

 PX Images/ABACA/Abaca Press/Profimedia
UFC-ov predsjednik napokon se oglasio u vezi prijedloga koji je smislio Tony Ferguson

Borba između Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona jedna je od onih koju MMA fanovi dugo neće prežaliti, odnosno neće prežaliti činjenicu da se ta borba nikad nije dogodila.

Ukupno pet puta svjedočili smo otkazivanju te borbe iz raznoraznih razloga, a na koncu se Khabib Nurmagomedov umirovio prije nego li smo dobili priliku posvjedočiti ovoj borbi.

Karijera Tonyja Fergusona krenula je silaznom putanjom i on je sada u nizu od četiri uzastopna poraza. Sva četiri došla su protiv onih najboljih u lakoj kategoriji, ali vidljivo je kako Ferguson više nije onaj stari.

Čak da se Khabib i nije umirovio, Ferguson bi vjerojatno teško došao do tog meča, s obzirom da je Nurmagomedov bio prvak, a Ferguson je trenutno daleko od ''title shota''. Neovisno o svemu tome, taj meč bi svakako privukao veliku pažnju javnosti.

Jasno je kako se Khabib ne planira vraćati natjecanju, barem ne u ulozi borca. Stoga je Tony Ferguson dao zanimljiv prijedlog proteklog mjeseca.

''Khabibov otac rekao je da se nas dvojica (Ferguson i Khabib) moramo natjecati jedan protiv drugog, a ja vjerujem u to. Volio bih da možemo biti suprotstavljeni treneri u 'Ultimate Fighteru (TUF-u)'. Što kažete na to? Neka bolji pobijedi. Garantiram da su moje trenerske vještine daleko bolje od tvojih, Khabibe...Nije bitno koju igru ćemo igrati. To bi bilo kul, doći tamo, pružiti čovjeku ruku, izgladiti nesporazume i krenuti dalje.'', rekao je Ferguson pomirljivim tonom, gostujući u MMA Houru kod Ariela Helwanija, a Khabib je ubrzo odgovorio.

''Tony, sviđa mi se ideja o 'TUF-u'. Nazovi svoje šefove i neka formiraju ponudu. Ali ako nemaju ideja, ja ću ti osobno ponuditi ugovor na Eagle FC-ovoj platformi. I mi ovdje odrađujemo posao, znaš.'', odgovor je Nurmagomedova putem Twittera.

Oba borca pokazali su interes za trenerskim ulogama u TUF-u, a s obzirom da TUF u posljednje vrijeme privlači sve manje pažnje, ovakvo osvježenje jako bi im dobro došlo. Čini se kako je i Dana White prepoznao dobru priliku u svemu tome, a napokon se i javno oglasio u vezi verbalnog dogovora između Fergusona i Khabiba.

''Razmotrit ću to. Apsolutno sam zainteresiran za tu ideju. Nadam se da će jedan drugog toliko razljutiti da će se zapravo htjeti boriti, a ja im tada mogu ugovoriti meč.'', rekao je White u razgovoru za Barstool Sports.

UFC-ov predsjednik kao da se ne može pomiriti s činjenicom da se Khabib Nurmagomedov neće i ne želi vraćati natjecanju. Umirovljeni Dagestanac jasno je naglasio kako je dao obećanje svoje majci i ne planira ga prekršiti. White ga svim silama pokušava navesti da upravo to napravi, ali jednostavno se radi o osobama posve drukčije kulture i odgoja. Whiteu su novac i profit uvijek prioritet broj jedan, a Nurmagomedov se zasad vješto opire kušnjama na koje ga White stavlja.

Linker
26. travanj 2024 10:13