UFC

Dana White i dalje vjeruje u veliki revanš: ‘To je najveća borba koju možemo odraditi‘

Khabib Nurmagomedov i Conor McGregor
 screenshot/YouTube
UFC 229 bila je uvjerljivo ‘najprodavanija‘ priredba u povijesti UFC-a

Prošla su već dva i pol mjeseca otkako je Khabib Nurmagomedov najavio svoje umirovljenje. Kroz to cijelo vrijeme, Dana White isto nije prihvatio te je uvjeren kako prvaka lake kategorije može nagovoriti da nastavak karijere ili barem na 30. profesionalnu borbu, što bi njegov idući nastup ujedno bio.

Khabib je prihvatio poziv doći na Fight Island tijekom siječnja, dok se tamo budu održavale tri UFC priredbe, a White ne skriva svoju namjeru da na sastanku s njim uloži apsolutno sve svoje adute da Nurmagomedova uvjeri u to kako je jednostavno prerano za odlazak. Čak je nedavno izjavio da se spreman okladiti u svoj uspjeh. Upravo zbog toga naslov prvaka lake kategorije još uvijek nije upražnjen.

Do sada White nije otkrivao kakve su mu želje po pitanju Khabiba i što bi istom mogao ponuditi, iako se nešto moglo pretpostavljati. Sve dok to nije jučer i službeno otkrio u Shout! Podcastu.

"Kad budem na Fight Islandu, Khabib će također biti tamo. Imat ćemo susret i razgovarat ćemo. U nekom savršenom svijetu, ako Conor pobijedi u ovoj borbi koja slijedi, volio bih vidjeti revanš Khabiba i Conora. To je najveća moguća borba koju možemo organizirati i koja ima smisla", rekao je White.

UFC 229, kojeg su u listopadu 2018. godine Nurmagomedov i McGregor predvodili, financijski je najuspješnija priredba u povijesti UFC-a i jedna od najuspješnijih u povijesti borilačkog sporta. Nurmagomedov je tim putem upisao pobjedu gušenjem u četvrtoj rundi, a bila je to njegova prva obrana titule. Nakon toga upisao je još dvije.

Khabib je otkrio kako nema namjeru vraćati se za borbu protiv bilo koga od boraca koje je savladao, a posebna posljednja tri koja je savladao prekidom. Riječ je o McGregoru, njegovom nadolazećem protivniku Dustinu Poirieru te Justinu Gaethjeu. Vjeruje se kako je jedini način za nagovoriti ga na povratak ugovaranje borbe protiv Georgesa St-Pierrea. No, možda White ima nešto neočekivano u rukavu. Nećemo saznati sve dok se spomenuti sastanak napokon ne održi.

Linker
26. travanj 2024 13:54