UFC

Dana White: 'Khabib će razgovarati sa svojom majkom... On je trenutno najbolji, ali Jones je GOAT'

Khabib Nurmagomedov
 Stringer / Anadolu Agency via AFP
"Razmišlja o 30-0. On je prvak i dat ću mu vremena da odluči što želi učiniti"

Hoće li se Khabib Nurmagomedov (29-0) vratiti i odraditi još jedan nastup u Octagonu ili je odluka koju je donio nedugo nakon završetka UFC 254 priredbe konačna? Pitanje je to koje se ovih dana povlači po medijima, a vjerojatno je za to najzaslužniji predsjednik UFC-a Dana White.

Iako je neporaženi Dagestanac u Abu Dhabiju poslije velike pobjede nad Justinom Gaethjeom izjavio da je svojoj majci obećao kako će mu to biti posljednji meč, ta priča mogla bi dobiti zaokret.

"Ovo je bila moja posljednja borba. Nema šanse da ću se vratiti bez svog oca. Pričao sam s majkom nakon što me UFC nazvao zbog Justina i obećao joj da će ovo biti moja zadnja borba. A ako sam dao svoju riječ, onda ću se iste i držati", rekao je emocijama preplavljen Nurmagomedov nakon trijumfa u Flash Forumu.

Nekoliko dana nakon te izjave maštu fanova zagolicao je predsjednik UFC-a koji je otkrio kako je razgovarao s Khabibom i na temelju tog razgovora zaključio da bismo ga mogli možda još jednom vidjeti u kavezu.

"Nije rekao da će se boriti, ali nije rekao ni da neće. Razmišlja o 30-0. To je bila želja njegovog oca, a Khabib je te večeri bio vrlo emotivan. On je i dalje prvak. Znači, titula nije upražnjena niti će se organizirati meč za privremenu. On je prvak i dat ću mu vremena da razmisli o tome što želi učiniti. Rekao je i da će pričati sa svojom majkom", otkrio je White.

Predsjednik UFC-a na druženju s medijima iznio je i svoj stav o još jednoj vrućoj temi - 'pound-for-pound' ljestvici.

Podsjetimo, upravo je Khabib nakon borbe s Gaethjeom zatražio da ga se postavi na sami vrh tog rankinga, a nekoliko dana kasnije to se i dogodilo. U tom preslagivanju svoju poziciju najboljeg 'p4p' borca današnjice izgubio je Jon Jones koji se nikako nije mogao pomiriti s tom odlukom.

"On je broj 1 na svijetu kada pričamo o 'pound-for-pound' ljestvici", rekao je White na spomen Khabiba.

"Pogledajte samo njegovu izvedbu protiv Gaethje, a pored toga je još neporažen i izgubio je možda samo dvije runde u čitavoj karijeri. Da, rekao bih da je on najbolji 'p4p' borac svijeta. A Jones? Već vam dugo govorim da je Jon Jones zauvijek GOAT, ali trenutno nije najbolji 'pound-for-pound' borac", zaključio je White.

Linker
17. travanj 2024 08:02