UFC

Dana White komentirao najnoviji Jonesov skandal: 'Istina je uvijek u sredini!'

Jon Jones
 Instagram
Napokon je i čelnik UFC-a Dana White prokomentirao posljednji skandal u kojem se našao njegov najuvjerljiviji prvak i trenutačno najveća zvijezda - Jon Jones. Podsjećamo kako su početkom ovog tjedna američki mediji izvijestili o novim potencijalnim, pravnim problemima u kojima se našao oduvijek problematični borac, a koji datiraju iz travnja. Jedna ga djevojka, naime, optužuje za napad (seksualno napastovanje) u striptiz klubu u njegovom Albuequerqueu. Jones je kategorički odbacio optužbe i sada čeka suđenje.

"Nisam razgovarao s njim, ali moji ljudi jesu", poručio je medijima čelnik UFC-a tijekom druženja s novinarima uoči UFC-a 240 koji nam slijedi.

"Slušajte, uvijek postoje dvije strane vake priče, a istina je uvijek negdje u sredini. U to sam siguran, tako da ništa neću tvrditi. Već sam oglušio na ovakva sranja! Više me čak niti ne iznenađuju. Svaki put kada organiziramo event s Jonesom, pitam se hoće li to biti posljednji za njega...", dodao je iskreno White.

Prema tvrdnjama navodne žrtve, koja u striptiz klubu radi kao konobarica, Jones ju je ošamario i privukao k sebi. Posjeo ju je u krilo i ljubio po vratu, iako mu je ona rekla kategorički ne. Iziritirani UFC borac ju je zatim navodno podigao s poda držeći za vrat, ali ju je nastavio dirati neovisno o tome što mu je govorila da prestane. Navodna žrtva je u konačnici otišla u policiju i čitav incident prijavila.

Jones je bez privođenja, samostalno, uplatio 300 dolara jamčevine kako ne bi završio u zatvoru do suđenja koje će se dogoditi u kolovozu.

Upitan kada smatra da bi Jonesova karijera mogla završiti, White odgovara:

"To neće biti povezano s novcem. Mislim da će mu karijeru uvijek određivati stvari izvan Octagona. Nikada se ne brinem što će Jones napraviti u kavezu. Tamo je najbolji. Pogledajte samo kako je živio posljednjih sedam ili osam godina, a opet je odradio posao i postao najbolji. Zapravo kada promislite, nevojerojatno je kako je dobar i moćan Jon Jones. Ali trenutak kada izađe iz Octagona više nisi siguran što će napraviti."

Prema vlastitim riječima UFC prvak bi se volio u kavez vratiti u studenom i tako nastaviti nevjerojatan niz u 2019. godini. No, pravni problemi, ukoliko do njih dođe, bi taj povratak mogli prolongirati.

Linker
20. travanj 2024 16:03