UFC

Dana White najavio četvrto poglavlje, Poirier potvrdio iste namjere: ‘Ovo borba nije završila!‘

Dana White
 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Ako ćemo se voditi namjerama Dane Whitea, četvrta borba McGregora i Poiriera je neminovna

Nitko ne voli kad MMA borba završi onako kako je završila UFC 264 borba Dustina Poiriera i Conora McGregora. Nitko ne voli kad ne bude nokauta, prisiljavanja na predaju ili barem svima jasne sudačke odluke. Ozljede su nešto svakodnevno u ovom sportu i one se događaju. Puno češće na treningu nego u samoj borbi, posebno one nakon kojih borac nije sposoban nastaviti. No, upravo to se dogodilo u ovoj borbi i od toga ne možemo pobjeći.

Naravno da sa svime time nikako ne može biti zadovoljavan čovjek koji je borbu organizirao. Predsjednik UFC-a Dana White smatra kako zbog svega toga ovo nikako nije kraj priče između Poiriera i McGregora, odnosno da to jednostavno nije način kako se takvi rivaliteti zaključuju.

"Ovo nije način kako želite vidjeti da borbe završavaju. Dustin Poirier će se boriti za titulu, a Conor se mora prvo oporaviti. Kad bude spreman vjerujem da ćemo organizirati revanš", prvo je što je White rekao na konferenciji za medije, da bi nakon toga dodatno obrazložio rečeno:

"Borba nije završila. Ne može niti jedna borba imati takav kraj. Vidjet ćemo što će se dogoditi, a ne znamo koliko će Conor biti izvan svega. Dustin će u međuvremenu raditi ono što je njegov posao."

image
Stacy Revere/Getty Images/AFP

Možemo pretpostaviti kako su Conorove izjave nakon borbe zapravo dokaz nastavka rivaliteta i nešto na čemu bi se eventualna četvrta borba mogla graditi. Upitan je White što misli o tome, prije svega o tome što se Conor ponovno prihvatio komentara Dustinove supruge.

"Ne, to nije bilo u redu, ne sviđa mi se to. Ostavite obitelji izvan svega, oni nemaju nikakve veze s ovim", jasan je po tom pitanju White.

Postavljeno mu je još jednu hipotetsko pitanje. Što ako Dustin bude držao titulu u trenutku kad Conor bude spreman vratiti se? Hoće li unatoč činjenici da ima tek jednu pobjedu u posljednjih gotovo pet godina on odmah dobiti priliku za titulu se boriti ili će mu ipak trebati jedna pobjeda prije toga?

"Vidjet ćemo što će se dogoditi, ne možemo niti smijemo u ovom sportu špekulirati. Ne znamo koliko će Conor biti izvan svega nakon operacija niti što će se događati s Dustinom. Znat ćemo sve kad dođe vrijeme za to", potvrdio je White, kojem je to samo jedan dio izjava na podužoj konferenciji za medije.

Naravno da je ista tema bila na repertoaru kad je pred medije došao Poirier. I dalje uvjeren kako prekid borbe nije došao nesretnim okolnostima nego da je on zaslužan za isti, prvobitno je prokomentirao spomenuti završetak.

"Nisam htio pobijediti na ovaj način, ali siguran sam da je ono što se dogodilo bilo rezultat blokiranog udarca. Dobio je ono što je zaslužio. Ja nisam sumnjao u sebe. U siječnju sam ga pobijedio i ponudili su mi borbu za titulu. Odlučio sam prihvatiti ovo i na kraju se isplatilo", rekao je, odmah se okrenuvši Conorovom ponašanju tijekom cijelog tjedna pa tako i nakon borbe:

image
Stacy Revere/Getty Images/AFP

"Conor je rekao puno toga ružnoga što se čak niti nije emitiralo u Embeddedu. Kad izađe 'behind the scenes' ove borbe, možda ćete vidjeti što jer govorio dok je sjedio na podu. Bile su to jako ružne stvari. Čak i nakon što je to sve rekao, ja nikome ne želim ništa loše. On ima djecu i želim da se sretno vrati kući svojoj obitelji. Uvijek se za to molim prije borbe. Ne molim se za svoju pobjedu, nego da obojica iz borilišta izađemo sigurni."

I onda je došao na red spomen četvrte borbe, one koju White smatra neminovnom i zapravo obaveznom za odraditi.

"Borit ćemo se svakako, samo ne znam hoće li to biti u Octagonu ili na pješačkoj stazi. Nije smio govoriti sve ono. Moja supruga je žena s obje noge na zemlji i to me ne brine, to što govori o njoj je obična buka. Ali, govorio je kako će me ubiti. Takve stvari se ne govore, posebno kad postoji šansa da netko uistinu umre", zaključio je dokazano jedan od najboljih boraca svijeta.

Linker
21. rujan 2021 22:49