UFC

Dana White: Nate Diaz je dobar dečko, ali poslovati s njim je prava noćna mora!

Nate Diaz i Dana White
Tri godine trebale su UFC-u da u Octagon konačno vrate jednu od svojih najvećih zvijezda, Natea Diaza. Borac iz Stocktona nastupit će noćas na UFC 241 priredbi u Anaheimu protiv bivšeg prvaka lake kategorije Anthonyja Pettisa.

Diaz je poznat kao buntovnik koji javno kritizira UFC i bezbroj je puta rekao kako promocija namjerno sputava njegovu karijeru, unatoč činjenici što je miljenik publike. Razgovarajući na The Jim Rome Showu, predsjednik UFC-a Dana White tvrdi kako je privatno oduvijek bio u sjajnom odnosu s mlađim od braće Diaz, ali da je u poslovnom smislu teško s njim pregovarati.

"Nate je privatno super. Ja cijelo vrijeme govorim kako je Nate tip kojeg ljudi vole jer čitavo vrijeme govori j**i se šefu . Ali nikada zaista šefu ne kaže j**i se, nikada to ne napravi. Kada upoznate Natea, Nate je odličan momak. Uvijek sam imao sjajan odnos s tim dečkom. Ali što se posla tiče, on je prava noćna mora."

U akciji Diaza nismo vidjeli još od UFC 202 priredbe iz kolovoza 2016. godine kada je doživio poraz u revanšu s Conorom McGregorom. Diaz je od tada više puta rekao kako mu UFC ne nudi nikakve borbe, no White tvrdi suprotno.

"Vidio sam neki dan njegov intervju za ESPN u kojem kaže kako nikada nije odbio borbu. Dajte da objasnim jednu stvar vama i fanovima. Po ugovoru, ja sam svakom borcu dužan tri borbe godišnje. Ako im ne omogućim tri borbe unutar jedne godine moram im platiti. Nikada nisam platio Nateu Diazu da se ne bori. To se nikada nije dogodilo. To su činjenice, zar ne? Stoga, kada on kaže da ne odbija borbe, naravno da odbija borbe. Inače bih mu svake godine plaćao da se ne bori."

White je i prokomentirao situaciju s otvorenog treninga za UFC 241 kada je Diaz zapalio joint CBD-a na pozornici.

"Ne znam što reći. Nisam očekivao da ću to ikada vidjeti u ovom sportu, ili bilo kojem sportu. Ali od braće Diaz uvijek možete očekivati neočekivano."

UFC 241 održava se u noćas u Honda Center u kalifornijskom Anaheimu. Glavni program počinje u nedjelju, u 4 sata ujutro. Diaz i Pettis bore se u drugoj glavnoj borbi večeri dok je "main event" rezerviran za revanš prvaka Daniela Cormiera i Stipe Miočića u teškoj kategoriji.

Linker
20. travanj 2024 03:18