UFC

Dana White o dogovoru s Paulom Costom: ‘S nekima je teže raditi, ali smo ga uspjeli pridobiti‘

Paulo Costa 

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Costa i UFC su našli zajednički jezik, no izgleda da je UFC malo i ‘‘kaznio‘‘ Costu uparivši ga s Aliskerovim

Ranije ove godine, točnije u drugom mjesecu prije UFC 284 priredbe u Australiji, Paulo Costa je ‘‘ostavio na cjedilu‘‘ UFC i Roberta Whittakera. Prema njegovim riječima, borbu su počeli promovirati i najavljivati prije nego je on potpisao ugovor i pristao na uvjete, a upravo ti uvjeti po njemu nisi bili zadovoljavajući.

Izgleda da je sada Costa dobio više novca jer je pristao na nastavak karijere u UFC-u, a na UFC 291 priredbi će se boriti protiv Ikrama Aliskerova. Bit će to Costi prvi nastup nakon pobjede nad Lukeom Rockholdom, a šef UFC-a Dana White je komentirao konačno postignuti dogovor s Costom:

‘‘Mislim da je svaki borac s kojim surađujemo drugačiji na svoj način. S nekima je raditi lakše, s nekima je teže. Međutim, to je naš posao i mi se time bavimo. Naš posao je postići najbolje moguće dogovore, a konačno smo pridobili Costu i bit će ga zanimljivo gledati kako se bori ponovno‘‘, rekao je Dana za Ag Fight.

‘‘Njegova borba protiv Rockholda je bila odlična. Bio je to odličan rat. Neovisno jeste li ju gledali uživo ili na TV-u, sigurno je da ju nikad nećete zaboraviti. Garantiram vam sljedeće; bori se protiv čvrstog protivnika. Kada dogovarate borbe, to je iza kulisa puno teže nego što se čini na površini‘‘, dodao je.

Costa i UFC su našli zajednički jezik, no izgleda da je UFC malo i ‘‘kaznio‘‘ Costu uparivši ga s Aliskerovim. Dugo ga se spajalo s Chimaevim, a ovako je dobio puno manje zvučno ime gdje riskira puno, jer Aliskerov u UFC-u ima samo jedan nastup. Osim toga nije ni rangiran, tako da ukoliko izgubi meč, izgubit će još puno toga.

Linker
16. travanj 2024 07:36