UFC

Dana White obećao Edwardsu borbu za titulu ako savlada Muhammada

Leon Edwards
 Screenshot (youtube, Ufc)
Subotnja pobjeda trebala bi ‘Rockyju‘ osigurati ispunjenje glavnog cilja s kojim u borbu ulazi

Kamaru Usman je prošlog mjeseca savladao Gilberta Burnsa i sad u miru može pratiti borbe svojih potencijalnih izazivača. Već ovog vikenda tako će moći gledati Leona Edwards protiv Belala Muhammada, a "Rocky" će devetu pobjedu u nizu tražiti kroz svoju prvu borbu nakon ljeta 2019. godine.

Englez se nalazi na trećem mjestu ljestvice izazivača, ima najbolji niz nakon onog kojem je autor upravo Usman i svakako je zanimljivo ime u razgovorima oko potencijalnih izazivača. A u razgovoru za BT Sport, Dana White je upitan hoće li Edwards izboriti borbu za titulu, ako Muhammada savlada na spektakularan način.

"Da, on je u tom slučaju sto posto idući", odgovorio je White, no nismo dobili pravu definiciju toga što bi spektakularan nastup predstavljalo.

Onda se okrenuo preostalim borcima iz vrha kategorije, prije svega Colbyju Covingtonu. Njemu je ova borba, prema riječima Edwardsa, ponuđena, no "Chaos" ju je odbio.

"Ne sjećam se koja je točno bila situacija s Colbyjem Covingtonom, no imat ćemo uskoro borbu za njega. Trenutno ne mogu znati što je iduće za njega. Čekamo vidjeti kako će se još neke stvari odviti i onda ćemo doći do rješenja", kratko je objasnio.

Što se tiče borbe za titulu, Edwards će pobjedom možda i postati izazivač, ali gotovo sigurno neće nastupiti već u idućoj borbi za titulu. Sve vodi tome da će se tamo naći Kamaru Usman i Jorge Masvidal, koji bi također mogli biti treneri u Ultimate Fighteru. Bio bi to revanš borbe održane prošlog ljeta, a koju je Masvidal prihvatio otprilike tjedan dana prije održavanja.

"Usman mi konstantno govori kako mu se ne sviđa to što Masvidal ima izliku. Rekao je da se želi boriti protiv njega kad ovaj bude imao cijeli pripremni kamp te gdje prostora za izlike više ne bi bilo", potvrdio je White još kratko želju aktualnog prvaka, bez da je otkrio radi li se ozbiljno na tome.

Na Edwardsu je da odradi svoj posao na najbolji mogući način, a onda pričeka svoju priliku. Relevantnost mu nakon devet pobjeda u nizu nitko neće moći osporiti.

Linker
18. travanj 2024 17:00