UFC

Dana White objasnio zašto ne želi organizirati borbu Khabiba i GSP-a

Khabib Nurmagomedov i Georges St-Pierre
Predsjednik UFC-a, Dana White, otkrio je zbog čega nema namjeru organizirati borbu između Khabiba Nurmagomedova i Georgesa St-Pierrea. Objasnio je kako je ostao razočaran time što mu Kanađanin nije ispunio obećanje i nema namjeru izlaziti mu ponovno u susret.

Zna se kako je Georges St-Pierre najveća kanadska borilačka zvijezda u povijesti i njegovi sunarodnjaci se nadaju da će ga još koji put gledati u Octagonu. GSP se ove godine odlučio umiroviti nakon što je vidio kako neće uspjeti dogovoriti borbu protiv Khabiba Nurmagomedova, no čini se kako je ta borba još uvijek svojevrsna opcija. Tako je novinar TSN-a Aaron Bronsteter zatražio mišljenje od strane predsjednika UFC-a, no nije dobio odgovor kakvom se nadao.

"Postoje tu dvije stvari, no krenut ćemo ovako. Prije svega, tko ne voli Georgesa St-Pierrea? Obožavam ga, on je jedna od najboljih osoba koje možete upoznati, stvarno volim tog tipa. On i ja imali smo dogovor da će se boriti protiv Michaela Bispinga za titulu srednje kategorije, a onda će nakon toga istu braniti. On je to izbjegao, razočarao me time što nije ispunio svoju stranu dogovora. Tako da, ne može mi sad ponovno doći i birati protiv koga bi se borio i za koju titulu", rekao je White, po prvi put otvoreno otkrivši razočaranje u poteze svog bivšeg dvostrukog prvaka. Naravno, postojao je tu i problem s kolitisom od kojeg je GSP nedugo nakon borbe protiv Bispinga obolio. No, nadao se White njegovom povratku, čekao je, a on na kraju nije došao.

"Dogovorili smo se da će braniti titulu. On je vidio Bispinga kao laku borbu, nakon čega je pogledao prema ostalima i vidio da su to sve doslovno ubojice. Tada se povukao. Zbog toga mi nema smisla da se sad vraća i bori za titulu lake kategorije. Čak niti neka međukategorija nema smisla, ta se borba neće dogoditi", pokušao je predsjednik UFC-a potvrditi svoju odluku.

Naravno, odluka ima veze i sa situacijom u lakoj kategoriji. Previše je boraca koji traže svoju (zasluženu) priliku i dolazak GSP-a bi sigurno stvorio svojevrsni kaos.

"Kad bismo došli u poziciju gdje je Khabib prvak koji to jako želi, sigurno bismo sjeli za stol, no i dalje ne vidim smisao. Imaš cijeli niz boraca ispred njega. Pitate me hoće li Tony Ferguson biti idući i što da vam ja sad kažem kako hoće, ali nakon što prije toga borbu odradi GSP? Zatim imate i Conora McGregora koji želi revanš. To su momci koji se žele boriti u toj diviziji i koji su tamo nešto napravili. Ne može mi se GSP vratiti iz mirovine i onda doslovno birati gdje će se i protiv koga boriti", iznio je objašnjenje situacije u lakoj kategoriji.

Khabib Nurmagomedov titulu će braniti 7. rujna protiv Dustina Poiriera u Abu Dhabiju. Nakon toga se očekuje kako bi Tony Ferguson trebao biti idući izazivač, neovisno o tome tko tog dana ponese pojas. No, isto tako tu je Conor McGregor kojeg bi UFC teško mogao odbiti ukoliko se ovaj odluči vratiti uz uvjet borbe za titulu. Dana White tako ima dovoljno glavobolje i nikako si ne smije dozvoliti još jednu koju bi mu stvorio Georges St-Pierre. Neovisno o tome kolika je ovaj zvijezda i što sve promociji može donijeti.

Linker
19. travanj 2024 10:01