UFC

Dana White odbacuje želju Paddyja Pimbletta: ‘Nema šanse da održimo priredbu na otvorenom u Engleskoj‘

Paddy Pimblett na Anfieldu

 Screenshot (youtube, Bt Sport)
Talentirani borac lake kategorije nada se eventu na kultnom nogometnom stadionu

Prva UFC-ova ovogodišnja priredba u Londonu pružila je pravi spektakl i jednu od najboljih atmosfera koje UFC pamti. Borci poput Toma Aspinalla, Molly McCann, Arnolda Allena i ostalih domaćih predstavnika dizali su publiku na noge svojim sjajnim nastupima.

Ipak, svi se mogu složiti kako je vjerojatno najviše ljubavi od strane publike dobio Paddy Pimblett. 27-godišnji momak iz Liverpoola došao je u UFC s pedigreom bivšeg Cage Warriors prvaka u perolakoj kategoriji, a iza sebe imao je veliku navijačku bazu, već i prije dolaska u UFC.

Poznato je kako grad Liverpool ima posebne navijače kad je sport u pitanju, a Paddy Pimblett vjerojatno je njihov najveći miljenik kad je MMA u pitanju. Čak niti poznatiji i uspješniji Darren Till ne može se pohvaliti takvom podrškom ''scousera''.

Uzevši u obzir popularnost koju uživa, Paddy Pimblett ima ambicije dovesti UFC u Liverpool. Ne bi to bilo prvi puta da UFC dolazi tamo, jer 2018. godine održana je priredba koju su predvodili Darren Till i Stephen Thompson.

Paddy ''The Baddy'' tada nije niti bio članom UFC-a i nije nastupao u Echo Areni. Pimblett međutim niti ne želi da se priredba u Liverpoolu održi u dvorani. Njegova velika želja jeste Anfield, stadion njegovog omiljenog nogometnog kluba.

Kapacitet tog kultnog stadiona iznosi 53,394 gledatelja kad su u pitanju nogometne utakmice. UFC-ova priredba mogla bi ga još više napuniti i nema sumnje kako bi svjedočili nevjerojatnoj atmosferi. UFC-ov predsjednik Dana White ipak nije zainteresiran za tu ideju.

''Definitivno nećemo održati priredbu na otvorenom u Engleskoj. Slušajte, ako planirate vanjsku priredbu, onda idete u Abu Dhabi gdje je vruće kao u paklu i definitivno neće padati kiša. Ali čak mi se ni to ne sviđa. Ne volim imati vanjske faktore koji mogu utjecati na borbe. Vrućina, vjetar, bilo šta takvo može naštetiti tijeku borbe, a to mi se ne sviđa.'', rekao je White gostujući u The Spinnin Backfist MMA podcastu.

Engleska je itekako poznata po jako varljivom i kišovitom vremenu pa stoga ne čudi ovakva odluka Dane Whitea. Ipak, brojni su primjeri uspješno održanih borilačkih priredbi na otvorenom u Engleskoj, a krajem četvrtog mjeseca, preko 90 tisuća gledatelja našlo se na Wembleyju kako bi gledali meč Dilliana Whytea i Tysona Furyja.

Nastavi li se Pimblettov uspon ka zvijezdama, njegova riječ mogla bi dobiti na težini pa možda i Dana White razmotri UFC priredbu na Anfieldu.

Linker
19. travanj 2024 19:44