UFC

Dana White odgovorio Dos Santosu: ‘Kod nas si stvorio ime, sad na račun toga zaradi lude novce‘

Dana White
 Jason Silva/AGIF/AGIF via AFP
Bivši prvak teške kategorije nije se pomirio s načinom na koji je napustio UFC

Bivši UFC-ov prvak teške kategorije, Junior Dos Santos, početkom ove godine dobio je otkaz iz promocije čiji je član bio od 2008. godine te je u Octagonu odradio 23 borbe, upisavši 15 pobjeda. Ipak, niz od četiri poraza koštao ga je mjesta na UFC rosteru.

Ono što je Juniora puno više od samog otkaza zasmetalo je odnos. U trenucima dok se nadao još jednoj prilici ispraviti pogreške koje su dovele do spomenutog niza, uzevši u obzir da su i sva četiri protivnika bili borci iz samog vrha, saznao je za UFC-ovu odluku na način da mu se prije toga nitko nije osobno obratio. Zapravo, kako je on sam otkrio, Dan Lambert iz American Top Teama obaviješten je porukom te mu je poručeno da isto prenese Junioru.

37-godišnji Brazilac je nakon toga kroz razočaranje izjavio kako je UFC promocija u kojoj ne postoji potrebno poštovanje, ali niti emocije prema nekome tko je u samoj promociji ostavio veliki trag poput njega. Čak on sam nije naveo još jednu činjenicu, da se zapravo radi o jednom opće izuzetno popularnom borcu, komu fanovi posebno cijene njegove ljudske karakteristike.

Sad je došlo vrijeme i da Dana White kaže nešto o tome. Zapravo, on je situaciju s Juniorom naveo kao primjer dok je govorio o trenutnoj situaciji Natea Diaza, kojem je preostala još samo jedna borba na UFC ugovoru.

"Junior Dos Santos je nedavno rekao neke stvari, o tome kako je ostao povrijeđen, kako je meni samo do novca te o načinu na koji je on napustio UFC. Slušajte, koliko je njemu godina? On je u svojim četrdesetima. Bio je na četiri ili pet poraza u nizu i uvijek dođe vrijeme kad moram donijeti odluku, kad je neki borac ušao u niz poraza, a osim toga je u godinama", rekao je White u razgovoru s Aaronom Bronsteterom, malo ipak krivo procijenivši Juniorove godine, nakon toga nastavivši:

"Ovo jednostavno više nije mjesto za njega. Ima toliko drugih mjesta gdje se može otići boriti i gdje može zaraditi velike novce. Puno tih momaka, nakon što ovdje izgrade svoje ime, odu u druge promocije i zarade lude novce. I sjajno za njih, to je ono kako se ovaj posao radi."

Kako se trenutno čini, Junior se snašao i to u kečerskom ringu. Dva puta je nastupio na priredbama AEW promocije, nakon čega je izjavio da mu se to sviđa te kako se vidi u profesionalnom hrvanju. Trenutno nije poznato do kada, ali svakako je simbolično vidjeti da je krenuo putem svog svojevremeno velikog rivala, Caina Velasqueza, s kojim je odradio tri nezaboravne borbe za UFC titulu.

Što se tiče Whiteovih riječi, ne možemo osporiti da one imaju smisla, no tu nije dao odgovor na ono što je Junior naveo kao glavni problem, nešto što zapravo UFC ne bi ništa koštalo. Tek malo ljudskosti. Tko zna, možda bi i osobni telefonski poziv bio dovoljan. No, to očito nije način na koji današnji UFC radi.

Linker
26. travanj 2024 03:37