UFC

Dana White odgovorio Nateu Diazu: ‘Tipovi uskaču niotkuda i traže mečeve. Dobit ćeš svoju borbu‘

Dana White

 Screenshot (youtube, Maclife)
UFC-ov predsjednik djeluje poprilično nesigurno po pitanju idućeg meča Natea Diaza

Svi zainteresirani (a puno ih je), postaju već pomalo nestrpljivi po pitanju ugovaranja meča između Dustina Poiriera i Natea Diaza. Oba borca već neko vrijeme javno iskazuju interes ka međusobnom obračunu unutar kaveza, no reakcija same promocije i dalje se čeka. Ranije danas, imali ste priliku pročitati kako oba borca i dalje zazivaju taj meč, putem svojih društvenih mreža.

"UFC, prestanite se igrati sa mnom. Smatrajte ovo kao moj potpis ugovora za borbu protiv ovog šu*ka s kojim se već neko vrijeme namjeravam boriti. Prestanite usporavati pravu borilačku igru. Vrijeme je", napisao je Nate Diaz, dok je Poirier podijelio plakat na kojemu se nalaze fotografije njega i Diaza.

Dana White u razgovoru s ESPN-ovim Brettom Okamotom, dobio je priliku osvrnuti se na Diazov ‘‘tvit‘‘ i na želje obojice boraca da se napokon obračuna. UFC-ov predsjednik zapravo nije bio naročito konkretan po pitanju odgovora koji je uputio.

‘‘Naravno da smo zainteresirani za tu borbu. Stvar je u tome da tipovi uskaču niotkuda i traže mečeve. Mi imamo borbe ugovorene sve do početka svibnja. Sve je na mjestu. Govorim ovo 20 godina. Barem triput godišnje moramo im ponuditi meč. Nate Diaz će dobiti svoju borbu.‘, objašnjenje je Dane Whitea.

Okamoto se zatim nadovezao zanimljivim prijedlogom. Naime, ESPN-ov reporter tvrdi kako uparivanje Diaza s Poirierom možda nema smisla, ako bi se to dogodilo tek na ljeto. Tada bi se Conor McGregor prema svim najavama trebao vratiti u kavez. Nateu Diazu sljedeći nastup ujedno je i posljednji prema trenutnom ugovoru s UFC-om i mnogi priželjkuju gledati trilogiju između njega i Conora. White je na pitanje o mogućem uparivanju Diaza i Conora, rekao sljedeće:

‘‘Moguće. Ali ovisi o Conoru. Mislim da će se on vratiti preko ljeta, ali ne mogu to znati sa sigurnošću. Ovisi kako će teći njegov oporavak, a milijun raznih stvari može se dogoditi od sada pa do ljeta. Glupo je špekulirati i prestao sam to raditi. Kad me Conor nazove i kaže da je stopostotno spreman za početak priprema, onda ćemo razgovarati o mogućnostima za Conora.‘‘

Dakle, dojam je kako čelnici UFC-a niti sami ne znaju što je sljedeće za Diaza. Dok meč protiv Poiriera itekako ima smisla i mnogi fanovi ga žele gledati, dojam je kako se promocija pribojava da bi ih Diaz uistinu mogao napustiti nakon toga, a tada bi otpala i mogućnost trilogije s McGregorom.

Linker
13. travanj 2022 03:22