UFC

Dana White otkrio tko su trenutno četiri najopasnije žene na svijetu

Valentina Shevchenko

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Predsjednik UFC-a u hvalospjevima je pričao o četiri ponajbolje borkinje na UFC-ovom rosteru

Često se povlače rasprave oko najbolje borkinje na svijetu. Dok se Amanda Nunes nameće kao možda i najlogičniji izbor, teško je zanemariti i Valentinu Shevchenko koju mnogi smatraju tehnički kvalitetnijom borkinjom. Amanda Nunes dvaput je savladala sjajnu Shevchenko, no razlika u fizičkoj veličini, ali i kontroverzno bodovanje sudaca u drugom meču argumenti su u korist Valentine.

Ženska slamka kategorija također obiluje izuzetno vještim borkinjama. Rose Namajunas više puta oduševila nas je svojom besprijekornom tehnikom, a Weili Zhang i Joanna Jedrzejczyk ne zaostaju puno. Predsjednik UFC-a Dana White prilikom gostovanja i intervjua za Yahoo! Sports odlučio je izdvojiti četiri borkinje kao najopasnije žene na svijetu.

''Slušajte, po mom mišljenju, četiri najopasnije žene na svijetu su Amanda Nunes, Valentina Shevchenko, Rose Namajunas i Weili Zhang. Dakle, bilo što se može dogoditi u subotu navečer. Zanimljiva stvar u vezi Rose jeste njena skromnost i poniznost. Ona je tako tiha i slatka mala pojava, a može vas brutalno nokautirati svojim rukama i nogama. Ona ima tu žensku nokautersku moć, a posjeduje ju i Weili.'', izjavio je Dana.

Naravno da se White odlučio za one najbolje iz UFC-a, a Cris Cyborg pa čak i Kayla Harrison zasigurno bi imale nešto za reći na ovu temu. Međutim, činjenica je kako je White odabrao četiri borkinje koje su dokazane na najvišoj razini i teško je kritizirati njegov odabir.

Dvije borkinje s njegove liste obračunat će se jako brzo. Naime, večeras, točnije u nedjelju od 03:00 sata ujutro započinje ''main card'' UFC 268 priredbe. Rose Namajunas i Weili Zhang nastupit će u sunaslovnoj borbi večeri, a njihov meč ujedno je i obračun za prvakinju UFC-ove slamka kategorije.

Linker
09. travanj 2024 10:45