UFC

Dana White otkrio za kada planiraju borbu Miočića i Ngannoua: 'Imamo plan!'

Miočić vs. Cormier
 screenshot/YouTube
Poznato je za kada UFC planira organizirati veliki revanš Stipe Miočića i Francisa Ngannoua

Francis Ngannou trebao bi biti idući izazivač Stipe Miočića, nakon što se UFC-ov prvak teške kategorije posljednje tri borbe susreo s Danielom Cormierom. To je ono što je sigurno i oko čega nema nikakve dvojbe. Ono što se ne zna je kad bi se ta borba mogla dogoditi. Ngannou je nestrpljiv i to ne sakriva

"Dvije borbe za titulu u teškoj kategoriji u dvije godine i još uvijek ne znamo hoće li uskoro biti nova. Pretendenti za naslov se moraju boriti za nešto. Izgleda da je Stipe odsutan do ožujka. A budem li morao čekati do tada, to će već biti skoro pa godina dana između mojih borbi. U posljednjih 16 mjeseci sam se borio jednom i to samo na 20 sekundi", napisao je Ngannou prije nekoliko dana na Twitteru.

Taj termin ne sviđa se njemu niti fanovima, ali čini se da bi mogao biti točan. Naime, tijekom razgovora s novinarom TMZ Sportsa, Dana White je upitan planira li tu borbu ubaciti na UFC 256 priredbu. Riječ je o posljednjoj ovogodišnjoj PPV priredbi, koja je nakon otkazivanja borbe Kamarua Usmana i Gilberta Burnsa ostala poprilično oslabljena kvalitetnom i atraktivnošću.

"Ta borba neće se dogoditi do ožujka", rekao je prvobitno Dana White, na što je upitan je li to i termin borbe: "Da, borba bi se mogla tada dogoditi. Ožujak je naš plan, no vidjet ćemo kako će se sve odviti."

Sve se čini kako je Ngannou informaciju o terminu borbe dobio upravo od svog poslodavca. Sad preostaje vidjeti hoće li mu UFC ugovoriti jednu borbu u međuvremenu, možda za privremenu titulu ili će ipak na čekanje. Teška kategorija je trenutno ona u kojoj se borbe za titulu održavaju najrjeđe. Miočić i Ngannou borili su se u siječnju 2018. godine, dok su se Miočić i Cormier nakon toga borili po jednom u ljeto 2018., 2019. i 2020. godine.

Linker
25. travanj 2024 14:40