UFC

Dana White potvrdio borbu Covingtona i Usmana: 'Zbog toga se borio na ESPN-u!'

Covington vs. Usman
 screenshot
Dana White je osobno potvrdio kako je Colby Covington idući UFC-ov izazivač velter kategorije. Otkrio je kako ga je upravo zbog toga stavio na ESPN-ov glavni kanal, a i kasniji susret s Kamaruom Usmanom dogodio se s razlogom.

Već prije borbe Covingtona i Lawlera, Dana White je najavio kako će Colby u slučaju pobjede izboriti priliku napasti titulu prvaka. Nakon što je to napravio u impresivnoj maniri, očekivalo se da predsjednik UFC-a potvrdi svoje ranije najave. To se i dogodilo u razgovoru s medijima nakon posljednje epizode "Contender Seriesa".

"Naravno, upravo zbog toga sam ga stavio na ESPN program protiv tipa kakav je Lawler. O Colbyju možete misliti i reći što god hoćete, može vam se sviđati ili ne, ali on je protiv Lawlera odradio brutalno dobru borbu, tip je zvijer. Lawler je bivši svjetski prvak koji je bio u mnogim velikim borbama, udara kao maljem, a Colby ga je u potpunosti ugasio. Njegova kondicija je više nego impresivna, no način na koji je pobijedio je još impresivniji", pohvalio je svog idućeg izazivača.

Tako je u drugi plan bačen Colbyjev najbolji prijatelj, Jorge Masvidal. On se nadao kako će mu impresivne pobjede nad Darrenom Tillom i Benom Askrenom biti dovoljno da on postane taj, no to se nije dogodilo. Nedavno je izjavio kako se spreman prihvatiti jedino borbu protiv Conora McGregora ili borbu za naslov. White je već ranije izjavio kako McGregora neće dobiti, a sad je očito da mu niti Usman za sada nije suđen. Tako se postavlja pitanje što će biti s njim.

"Ne prihvaćam nikakve ultimatume. Masvidalu će biti ponuđena borba. Ako je prihvati - prihvati, ako ne - ne", objasnio je White što čeka "Gamebreda". Za pretpostaviti je da će njemu biti ponuđena borba protiv Leona Edwardsa te da bi onda trebala donijeti idućeg izazivača. Taj bi se borio s pobjednikom borbe Usmana i Covingtona. Kako se sad stvar čine, oni bi u Octagon mogli ući 2. studenog u Madison Square Gardenu.

Linker
24. travanj 2024 12:07