UFC

Dana White potvrdio kako bi Prochazka trebao biti prvi Gloverov izazivač

Jiří Procházka

 Pavel Mazáč/CNC/Profimedia
Brazilac će već u prvoj obrani titule imati zadatak ugasiti hype oko češkog borca

Neko vrijeme Glover Teixeira imat će priliku uživati u velikom uspjehu koji je postigao, osvajanju titule UFC prvaka poluteške kategorije. A onda će se morati posvetiti svojoj prvoj obrani. 42-godišnjak je napokon došao do titule, a time i šampionskog ugovora, koji automatski donosi više novaca. Tako će mu svakako cilj biti zadržati pojas što dulje i nikoga neće iznenaditi ako se onda kad ostane bez njega i umirovi. Upravo zbog svega toga imat će ogromnu motivaciju zaraditi dok još može.

Po pitanju prvog izazivača situacija je podosta jasna. Iako se Aleksandar Rakić i Magomed Ankalaev ističu kao itekako ozbiljni borci, a tu su konstantno Thiago Santos i Anthony Smith, činjenica da je Jiri Prochazka bio rezerva za borbu Teixeira i Blachowicza nam zapravo otkriva kako će Čeh biti prvi sljedeći borac koji će dobiti priliku postati prvak. To je i Dana White spreman potvrditi.

"Vjerojatno je on idući", rekao je predsjednik UFC-a novinarima pristupnim nakon posljednje ovosezonske epizode Contender Seriesa.

Osim toga je White izrazio oduševljenje nevjerojatnim uspjehom Teixeire, koji je u veteranskim godina uspio prilagoditi svoj stil borbe mogućnostima i onda naslagati pobjede koje su ga dovele do trona. A on se za to borio godinama i to ne samo unutar Octagona.

"Glover je imao zanimljiv put. Susreo se s jako puno problema i prepreka, od vize do poraza, preko osobnih problema. Prošao je kroz puno toga, ali je ostao na pravom putu, niti jednog trenutka nije odustao sam od sebe i sad je svjetski prvak", pohvalio je White drugog najstarijeg UFC prvaka u povijesti i najstarijeg koji je to uspio ostvariti prvi put.

Možemo pretpostaviti kako će se borba Teixeire i Prochazke dogoditi početkom proljeća iduće godine. Čeh je odlučio tu priliku strpljivo čekati, nakon što ju je izborio poslije sam dva UFC nastupa. Ako se borca održi u ožujku, ovom 29-godišnjaku bit će to deset mjeseci bez borbe. On u tome ne vidi problem. Za to vrijeme bi se između gore navedenih boraca trebala presložiti situacija u ostatku kategorije.

Linker
13. travanj 2024 22:21