UFC

Dana White reagirao na tešku situaciju Spencera Fishera: ‘Nažalost, nije ni prvi niti posljednji‘

Dana White
 JASON SILVA/AFP
Teško zdravstveno stanje svog bivšeg borca, predsjednik UFC-a smatra nečim očekivanim i neizbježnim

Teški zdravstveni problemi UFC-ovog veterana Spencera Fishera, o kojima se ovih dana otvorio medijima, vrlo brzo postali su udarna tema u MMA krugovima. Nevjerojatne posljedice svih ratova koje je prošao, ali i financijski problemi koje stvaraju potrebe terapije, nešto su na što zajednica ne može ostati nijema. Kod Fishera je posebno zanimljivo to što je on do kraja 2016. godine još uvijek bio UFC-ov zaposlenik te je na račun honorara pokrivao svoje zdravstvene troškove, da bi zbog UFC-ove strategije "rezanja troškova" ostao bez ičega.

Iako se nalazi na Fight Islandu, gdje će UFC u osam dana razmaka, krenuvši sa subotom 16. siječnja, održati tri priredbe, nije tu temu mogao izbjeći niti Dana White. Zanimljivo je kako je do ovoga svega došlo samo nekoliko dana nakon velike financijske injekcije koju su uložiti u istraživanja upravo ozljeda poput njegove i posljedica kakve spomenute ozljede nose, posebno jer se radi o trajnim oštećenjima.

"Slušajte, mi svakog dana učimo nešto novo u vezi ozljeda mozga. Investirali smo svoja sredstva u Lou Rovo kliniku u Clevelandu da bismo saznali što više možemo. Ali, isto tako, on nije prvi s takvim problemima, ali definitivno neće biti niti zadnji. Ovo je kontaktni sport i svatko tko se u mladosti bavio njime, uključujući i mene samog, ima takvih problema. To je sve dio ovog posla", rekao je White u razgovoru za MMA Junkie.

Zanimljivo, UFC je odlučio pomoći i u radu Hopkins klinike, koja se bavi utjecajem psihodeličkih droga u slučaju pružanju pomoći kod neuroloških problema. Bivši UFC-ovi borci, Ian McCall i Dean Lister, pristali su oprobati tu terapiju te tvrde kako im je ona dala značajne rezultate. No, to je tek u začetku i postoji puno toga što bi se moralo poklopiti i regulirati da takva terapija dođe u širu upotrebu.

Linker
22. travanj 2024 12:06