UFC

Dana White se prisjetio situacije kada je spasio život djevojčici: ‘Moja se slika nalazi iznad njenog kreveta‘

Dana White

 Louis Grasse/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
Iako mnogi čelnog čovjeka UFC-a percipiraju kao raskalašenog, postoje neke situacije u kojima je on dijametralno suprotan od toga

Čelni čovjek UFC-a, Dana White, podijelio je emotivnu priču o vremenu kada je pomogao jednoj obitelji u potrebi.

Dok je gostovao na podcastu "In Search of Excellence", White je upitan o važnosti aktivne filantropije za ljude u njegovoj financijskoj situaciji. Zaštitno lice UFC-a detaljno je opisao jedan poseban slučaj kada je spasio život djevojčici na Tajlandu prije mnogo godina.

"Doslovno bih se klonio interneta - koliko god godina je to bilo - vikendom, i iz nekog razloga, završio sam na j**** internetu u subotu," rekao je White. "Tamo je bio čovjek koji je objavio nešto nakon povratka iz Tajlanda, gdje je trenirao Muay Thai s legendarnim trenerom. Njegova kćer je umirala jer joj je trebala neka vrsta operacije srca i bila bi umrla za nekoliko dana ako ne dobije novac. Bilo je potrebno 50.000 dolara."

"I čovjek je rekao: ‘Dana White, moraš odmah dati taj novac i donirati ga njoj. Ti j**** toliko trošiš na blackjacku,‘ ... zapravo mi se tako obratio. Ljudi su komentirali: ‘On može raditi što želi sa svojim novcem, zašto očekuješ da to učini?‘ Ali, na način kako ja govorim, taj je čovjek razgovarao sa mnom. I nije bio u krivu. Pomislio sam: ‘Ovaj čovjek je apsolutno u pravu. On nije u krivu, on je u pravu. Trebam to učiniti. Bilo je je**no čudno.‘"

White je dalje ispričao kako je provjerio je li priča stvarna. Kada je saznao da jest, poslao je 50.000 dolara. "Kada uđete u njihovu dvoranu, tamo je ogromna moja slika, a velika slika je i iznad njezinog kreveta, kao da sam njezin anđeo čuvar."

Donacija je dana 2010. godine, kada je djevojčica bila beba, kako je UFC objavio u priopćenju iz 2018. godine kada ju je White posjetio.

White je naglasio da to nije učinio zbog pohvala. "Plaćam njezino školovanje, plaćam sve njezine medicinske troškove," rekao je White. "Ne volim govoriti o ovim stvarima, ali u poziciji sam da mogu pomoći drugim ljudima, i nisam jedan od onih koji vole izlaziti s velikim čekom i raditi sve te gluposti.

"Radim to jer mislim da bih trebao, i radim to jer želim. Ne radim to da bih bio priznat. Ali ne volim o tome govoriti."

Linker
09. lipanj 2024 18:10